Predjedlo: Zelená mojonéza?

Predjedlo: Zelená mojonéza?

Pripravte si u vás doma recept z Bez servítky!

Potrebujeme:

Avokádo
Cesnak
Soľ
Olivový olej
Vaječné žĺtka
Údený losos
360 ml teplej vody
15g droždia
1 PL cukru
500 g hladkej múky
2 lyžičky soli
1 PL olivového oleja

Zdroj fotky TV JOJ

Postup:

Aioli omáčka: do mixéra dáme kúsky avokáda, vaječné žĺtky, olivový olej, soľ, cesnak a všetko to premixujeme.

Chlieb: Do misy dáme suché ingrediencie, premiešame. Do misky dáme vodu, droždie, trocha cukru, premiešame a prilejeme k múke. Cesto necháme vykysnúť. Je redšie, takže po vykysnutí ho nalejeme do
vymastenej formy a upečieme. Na upečený chlieb natrieme aioli a položíme kúsok údeného lososa.

Slobodne a bez záväzkov

Sledujte svoje obľúbené relácie naživo ale aj v predstihu

Prehrať