Sviečková na smotane s brusnicami a šľahačkou príloha karlovarsky knedlik

Vyskúšajte si kulinársku šou u vás doma a uvarte si recepty z Bez servítky priamo vo svojej kuchyni!

Potrebujeme:

Sviečková:

● 2kg hovädzia sviečková

● 3x šľahačková smotana

● Slanina na špikovanie mäsa

● Brusnice

● Mrkva

● Petržlen

● zeler

● Korenie celé čierne

● nové korenie

● soľ

● bobkový list

● olej

● Vývar

● Malá lyžička masla

Karlovarský knedlík:

● 20ks rožky

● 5ks vajcia

● 1/2 litra mlieka

● 100gr masla

● Petržlenová vňať

● Soľ čierne korenie

Bez servítky, Nora Mojsejová

Bez servítky, Nora Mojsejová

Zdroj fotky TV JOJ

Postup:

Sviečková:

Prešpikovanú sviečkovú zatiahneme na rozohriatom tuku a opekáme, pridáme koreňovú zeleninu a korenie a zalejeme vývarom. V rúre pomaly dusíme pri 180 stupňoch asi 2 hodiny. Potom vyberieme mäso a dáme do alobalu. Zeleninu rozmixujeme v mixéri a nalejeme späť do hrnca a na miernom plameni za stáleho miešania ešte trochu povaríme a pridáme jednu šľahačkovej smotanu a prevaríme. Na koniec pridáme malú lyžicku masla na zjemnenie.

Knedlík:

Rožky pokrájame na malé kocky pokvapkáme mliekom pridáme žĺtky s roztopeným maslom osolíme okoreníme a dobre premiešame rukami a necháme trochu postáť. Medzitým vyšľaháme z bielkov tuhý sneh, ktorý primiešame k zmesi a pridáme aj nadrobno nakrájanú petržlenovú vňať. Na dosku pripravíme fóliu a zmes stočíme do ovalneho tvaru a varíme 20 minút. Celé jedlo dozdobíme vyšľahanou šľahačkou.

Slobodne a bez záväzkov

Sledujte svoje obľúbené relácie naživo ale aj v predstihu

Prehrať