Bravčové karé s provensálskou zeleninou a plneným zemiakom

Vyskúšajte si kulinársku šou u vás doma a uvarte si recepty z Bez servítky priamo vo svojej kuchyni!

Potrebujeme:

Mäso:

● bravčového karé

● morská soľ

● čierne korenie

● čerstvá bazalka

Plnené zemiaky:

● zemiaky

● soľ

● korenie

● kozí syr

● bazalka

Provensálska zelenina:

● Cibuľa

● Cesnak

● Olivový olej

● Baklažán

● Červená

● Paprika

● Žltá paprika

● Cuketa

● Tymian

● Soľ

● Korenie

● Paradajky v plechovke

Olivová pasta:

● čierne olivy

● olivový olej

Bez servítky, Angelika

Bez servítky, Angelika

Zdroj fotky TV JOJ

​Postup:

Olivová pasta:

Scedene olivy dáme do mixéra, prilejeme 50 ml olivového oleja a rozmixujeme na hladkú kašu.

Bravčové karé:

Umyté a osušené bravčové karé osolíme, okoreníme a orestujeme na rozpálenej panvici na troche olivového oleja. Po chvíli pridáme k mäsu niekoľko vetvičiek tymianu. Stiahneme z ohňa, každý plátok masa potrieme tenkou vrstvou olivovej pasty a necháme odpočívať.

Provensálska zelenina:

Cibuľu a cesnak nasekáme nadrobno a orestujeme na rozpálenej panvici na troche olivového oleja dozlatista. (10 minút) Pridáme na kocky nakrájanú zeleninu: baklažán, červenú, žltú papriku a cuketu. (10 minút ) Ochutíme tymianom, soľou a čiernym korením. Na zaver pridáme paradajky z konzervy. Varíme na miernom ohni 5 - 8 minút.

Plnený zemiak:

Uvarený zemiak pozdĺžne rozkrojíme a lyžicou vydlabeme vnútro tak, aby vznikli „misky“. Vydlabanú časť zemiakov zmiešame v miske s kozím syrom, soľou, korením a najemno nasekanou bazalkou. (15 minút) Zemiaky naplníme zmesou a pečieme vo vyhriatej rúre pri 250 °C približne.

Slobodne a bez záväzkov

Sledujte svoje obľúbené relácie naživo ale aj v predstihu

Prehrať