Hlavné jedlo: Šťavnaté na popínavom

Hlavné jedlo: Šťavnaté na popínavom

Pripravte si u vás doma recept z Bez servítky!

Potrebujeme:

kuracie prsia
hrášok
shitake
soľ/korenie
maslo
mikrozelenina

Zdroj fotky TV JOJ

Postup:

Kuracie prsia si deň vopred namarinujeme a necháme odstáť v chladničke. Zatiaľ si dáme variť sladký hrasok ktorý uvaríme v slanej vode. Po tom ako je hrášok uvarený ho zcedíme, ponorným mixérom rozmixujeme a pridávame pomaly práve maslo. Keď dosiahneme požadovanú konzistenciu pridáme čierne korenie skontrolujeme chuť pripadne dosolíme. Na bočnej panvičke si necháme roztopiť maslo, na ktorom opečieme shitake alebo shimeji hríby. Nakoniec posolíme a okoreníme. Stiahneme z plameňa a necháme odstáť. Nakoniec si vytiahneme namarinovane kuracie prsia a opecieme si ich na panvici. Postupne aranžujeme na taniere. Hráškové pyré kurací marinovaný steak hríby a na vrch pridáme čerstvú microzeleninu.

Slobodne a bez záväzkov

Sledujte svoje obľúbené relácie naživo ale aj v predstihu

Prehrať