Jogurtový koláč s lesným ovocím a lineckým cestom

Vyskúšajte si kulinársku šou u vás doma a uvarte si recepty z Bez servítky priamo vo svojej kuchyni!

Potrebujeme:

Hotové linecké cesto

Jogurtový krém:

600 g grécky jogurt (nechajte jogurt cez noc v chladničke cez sitko odkvapkať. Aby vám zostalo 450 g jogurtu budete potrebivať 600 g jogurtu aj so šťavou)

citrónová kôra

200 g šľahačka 40%

45 g práškový cukor

2 PL želatina

0,5 cl rum

Lesné plody želé:

500 g lesné ovocie ( maliny,černice,jahody,čučoriedky…..)

2 g agar

80 g kryštáľový cukor

Bez servítky, Vojto

Bez servítky, Vojto

Zdroj fotky TV JOJ

Postup:

Cesto:

Cesto vyvaľkám a pomocou formičky vytvarujem kruh. Dáme piecť na 180 stupňov cca 10 – 15 minút. Následne po upečení dáme vychladnúť. 

Krém:

Najprv zmiešame jogurt, citrónovú kôru, med. Rum si zohrejeme, pridáme k nemu želatínu. Keď sa želatína roztopí tak túto rumovú zmes vmiešame do jogurtu. Zo smotany na šľahanie vyšľaháme šľahačku, pridám trochu soli a cukru. Následne ju jemne vmiešame do jogurtu.

Želé:

Skaramelizujeme si cukor, pridáme ovocie, vodu a následne pridáme agar. Varíme 6 minút. Na upečené linecké cesto dám jogurtovú zmes. Dáme na hodinu schladiť. A potom na vrch ide ovocné želé. Dáme vychladiť na 1 hodinu. Potom štetcom na koláč natrieme glazúru.

Slobodne a bez záväzkov

Sledujte svoje obľúbené relácie naživo ale aj v predstihu

Prehrať