Srnčí chrbát v bylinkovej kruste s orechami a so zelerovo-jablkovým pyré

Vyskúšajte si kulinársku šou u vás doma a uvarte si recepty z Bez servítky priamo vo svojej kuchyni!

Potrebujeme:

Mäso a prílohy:

800 g srnčí chrbát

50 g vlašské orechy

6 ks ružičkový kel

100 g koreňová zelenina

čierne korenie

1 ks karfiol

1 ks zeler

2 ks jablko

300 ml zeleninový vývar

200 ml smotana

150 ml biele víno

soľ

korenie

Omáčka z červeného vína:

Koreňová zelenina

divoké korenie

hnedý cukor

tymián

šalvia

rozmarín

0.3 L červené víno polosladké

dijón horčica

cesnak

maslo

créme fraiche

Bez servítky, Vojto

Bez servítky, Vojto

Zdroj fotky TV JOJ

​Postup:

Srnčí chrbát:

Mäso restujeme na olivovom oleji spolu s cesnakom, pridám tymián, rozmarín a restujem z každej strany približne 2 minúty. Dopečieme v rúre pri 180 °C približne 6 minút. Potom ho vyberieme a necháme 5 minút odpočívať v teple, aby sa šťava rozliala do celého kusu. Pred podáváním mäso obalíme v orechovej zmesi (nasekané orechy, tymián, rozmarín, šalvia).

Celerové pyré s jablkom:

Nakrájame si celer. Ľahko zarestujeme na šalotke nakŕajaný celer a jablká a zalejeme zeleni-novým vývarom a pridám šľahačku na varenie. Dochutíme soľou, korením, muškátovým orechom a varíme do mäkka. Precedíme a rozmixujeme na hladký krém, dochutím studeným maslom.

Omáčka z červeného vína:

Urobíme si základ z koreňovej zeleniny, pridáme šalotku, divoké korenie a bylinky . rozmarín, šalvia, bobkový list, celé čierne korenie. Pridáme paradajkový pretlak. Zasypem to hnedým cukrom a necháme skaramelizovať. Všetko zalejeme červeným vínom a vývarom. Následne pridáme demi-glace a zredukujeme na polovicu. Omáčku precedíme a pridáme créme fraiche a maslo. Zašľaháme, dochutíme soľou a korením.

Slobodne a bez záväzkov

Sledujte svoje obľúbené relácie naživo ale aj v predstihu

Prehrať