Cviklové rizoto s balkánskym syrom a pečenými orechami

Vyskúšajte si kulinársku šou u vás doma a uvarte si recepty z Bez servítky priamo vo svojej kuchyni!

Potrebujeme:

• 1 šálka Arborio ryže

• 1 stredne veľká cvikla

• 1 cibuľa, nasekaná

• 2 strúčiky cesnaku, nasekané

• 750 ml zeleninového vývaru

• 150 ml bieleho vína (voliteľné)

• 100 g balkánskeho syra

• 1/4 šálky pečených vlašských orechov

• 2 lyžice olivového oleja

• Soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti

• 1 lyžička tymiánu

Bez servítky, Barbie

Bez servítky, Barbie

Zdroj fotky TV JOJ

​Postup:

Na olivovom oleji orestujte cibuľu a cesnak do zlatista. Pridajte ryžu Arborio a nechajte ju orestovať 2-3 minúty, kým nezačne byť lesklá. Postupne pridávajte víno a potom vývar po malých dávkach, pričom ryžu neustále miešajte. Keď je ryža skoro hotová, pridajte nastrúhanú cviklu a dobre premiešajte. Miešajte ešte pár minút, kým všetky chute nespoja a ryža nebude mäkká, ale stále al dente. Na záver pridajte balkánsky syr a pečené orechy. Dochutíme soľou, korením a tymiánom.

Slobodne a bez záväzkov

Sledujte svoje obľúbené relácie naživo ale aj v predstihu

Prehrať