Bravčová panenka s hubovou a nivovou omáčkou

Vyskúšajte si kulinársku šou u vás doma a uvarte si recepty z Bez servítky priamo vo svojej kuchyni!

Potrebujeme:

Mäso:

1 kg bravčovej panenky

Soľ

Mleté čierne korenie

Olej

Hubová omáčka:

1 hrsť sušené huby

Olej

Maslo

Cibuľa

250 ml smotana na šľahanie

1 ČL kryštáloveho cukru

Soľ, korenie

Nivová omáčka:

1 ks syr Niva

1 ks smotana na šlahanie

1 ks syr lučina

Soľ

Bez servítky, Peter

Bez servítky, Peter

Zdroj fotky TV JOJ

​Postup:

Mäso:

Panenku prerežem osolím, okorením a osmažím na panvici do zlatista potom ju dám do trúby na 15-20 minút.

Hubová omáčka:

Na masle a oleji spením cibuľku a pridám huby. Restujem tak 5 minút potom ich podlejem trochou výluhu, pridám smotanu a nechám variť. Omáčku dochutím cukrom, soľou, korením a zjemním maslom.

Nivová omáčka:

Nivu a smotanu rozmixujeme. Varím cca 4 minúty, pridám soľ. Potom syr lučinu a varím ešte minútu.

Slobodne a bez záväzkov

Sledujte svoje obľúbené relácie naživo ale aj v predstihu

Prehrať