Grilované kuracie stehná s broskyňou po taliansky, pistáciová majonéza, pečené zemiaky

Vyskúšajte si kulinársku šou u vás doma a uvarte si recepty z Bez servítky priamo vo svojej kuchyni!

Potrebujeme:

Marináda:

150 g Balzamikový ocot z Modeny 

3 PL Olivový olej 

Soľ

čierne korenie

Ostatné suroviny:

5 ks vykostené kuracie stehna s kožou

1 kg broskyne čerstvé

Mäta

Zemiaky – priness amaldino odroda

Pistáciová majonéza:

1 žĺtok

1/2 PL Citrónová šťava 

Biely ocot

Olivový olej

Soľ

Biele korenie

Pistácie drvené na prach

Bez servítky, Blanka

Bez servítky, Blanka

Zdroj fotky TV JOJ

​Postup:

Urobíme si marinádu z balzamikového octu. Olivový olej, čierne korenie, trstinový cukor. Do marinády dáme vykostené stehná s kožou. Marinujeme 30 minút. Potom ich dáme na gril, posolíme ich hrubozrnnou soľou. Grilujeme 7 minút spolu s broskyňami, ktoré sú potreté balzamickým octom. Urobíme si pistáciovu majonézu, ktorú podávame k mäsu. Žĺtky rozšľaháme do peny. Potom pridáme dijon horčicu, soľ, biele korenie a postupne pridávame repkový olej za stáleho miešana. Potom pridáme nadrobno rozdrvené pistácie. Dochucujeme citrónovou šťavou. Podávame s pečenými zemiakmi – na kolieska nakrájané, osolené, pokvapkané olejom, Pečiem 15 minút.

Slobodne a bez záväzkov

Sledujte svoje obľúbené relácie naživo ale aj v predstihu

Prehrať