-
30.09.2025 - 18:45
- ·
- Autor redakcia/MPR
Grilované kuracie stehná s broskyňou po taliansky, pistáciová majonéza, pečené zemiaky
Vyskúšajte si kulinársku šou u vás doma a uvarte si recepty z Bez servítky priamo vo svojej kuchyni!
Potrebujeme:
Marináda:
150 g Balzamikový ocot z Modeny
3 PL Olivový olej
Soľ
čierne korenie
Ostatné suroviny:
5 ks vykostené kuracie stehna s kožou
1 kg broskyne čerstvé
Mäta
Zemiaky – priness amaldino odroda
Pistáciová majonéza:
1 žĺtok
1/2 PL Citrónová šťava
Biely ocot
Olivový olej
Soľ
Biele korenie
Pistácie drvené na prach
Bez servítky, Blanka
Zdroj fotky TV JOJ
Postup:
Urobíme si marinádu z balzamikového octu. Olivový olej, čierne korenie, trstinový cukor. Do marinády dáme vykostené stehná s kožou. Marinujeme 30 minút. Potom ich dáme na gril, posolíme ich hrubozrnnou soľou. Grilujeme 7 minút spolu s broskyňami, ktoré sú potreté balzamickým octom. Urobíme si pistáciovu majonézu, ktorú podávame k mäsu. Žĺtky rozšľaháme do peny. Potom pridáme dijon horčicu, soľ, biele korenie a postupne pridávame repkový olej za stáleho miešana. Potom pridáme nadrobno rozdrvené pistácie. Dochucujeme citrónovou šťavou. Podávame s pečenými zemiakmi – na kolieska nakrájané, osolené, pokvapkané olejom, Pečiem 15 minút.
- 30.09.2025 - 18:45
- ·
- Autor redakcia/MPR
- ·
- Tagy: recepty , Recept , recept , Bez servítky , Bez servítky
Bez servítky
Pistáciové tiramisu
Bravčové karé s provensálskou zeleninou a plneným zemiakom
Talianske sushi
Influencerka Angelika NEZVLÁDLA v Bez servítky stres: Závan ALKOHOLU a MRMLANIE!
Šunkové rolky plnené chrenom
Tvarohové guľky na jahodovom rozvare
Sviečková na smotane s brusnicami a šľahačkou príloha karlovarsky knedlik
V Bez servítky to od prvej časti VRIE: Súperi kritizujú, MOJSEJOVÁ im sľubuje POMSTU!