-
29.09.2025 - 18:45
- ·
- Autor redakcia/MPR
Cibuľová zmrzlina, biela čokoláda, tonka fazuľa, vanilka, pečené pistácie
Vyskúšajte si kulinársku šou u vás doma a uvarte si recepty z Bez servítky priamo vo svojej kuchyni!
Potrebujeme:
200 ml smotany na šlahanie 30%
1 vanilkový lusk
1 tonka fazuľa
80 g kryštálová cukor
50 g vaječné žĺtky
100 g biela čokoláda
10 g pečené pistácie nesolené
100 g cibuľových šúp
100 g malín
malinový prach
malinové pyré
Bez servítky, Tomáš, recept
Zdroj fotky TV JOJ
Postup:
Bielu čokoládu si roztopíme a vytreme ňou silikónovu formu dáme zamrznuť. Do smotany na šlahanie si dáme vyvariť cibuľové šupy a vanilkový lusk. Spolu varíme cca 20 minút pred koncom dáme na 2 minúty vyvariť tonka fazuľu do smotany. Smotanu precedíme a necháme vychladnúť aspoň na 10 minút do chladničky. Vychladnutú smotanu vyšlaháme na šľahačku. Žĺtka s cukrom vyšlaháme nad parou do hustej peny. Keď máme správenu z nich emulziu tak odstavime bokom a zľahka primiešame smotanu do žĺtkovej zmesi. Do silikónových foriem s bielou čokoládou nalejeme trochu malinového pyré a potom nalejeme smotanovú zmes a dáme chladiť. Servírujeme s opečenými sekanými pistáciami a malinovým prachom.
- 29.09.2025 - 18:45
- ·
- Autor redakcia/MPR
- ·
- Tagy: dezert , Dezert , recepty , Recept , recept , Bez servítky , Bez servítky
Bez servítky
Pistáciové tiramisu
Bravčové karé s provensálskou zeleninou a plneným zemiakom
Talianske sushi
Influencerka Angelika NEZVLÁDLA v Bez servítky stres: Závan ALKOHOLU a MRMLANIE!
Šunkové rolky plnené chrenom
Tvarohové guľky na jahodovom rozvare
Sviečková na smotane s brusnicami a šľahačkou príloha karlovarsky knedlik
V Bez servítky to od prvej časti VRIE: Súperi kritizujú, MOJSEJOVÁ im sľubuje POMSTU!