Cibuľová zmrzlina, biela čokoláda, tonka fazuľa, vanilka, pečené pistácie

Vyskúšajte si kulinársku šou u vás doma a uvarte si recepty z Bez servítky priamo vo svojej kuchyni!

Potrebujeme:

200 ml smotany na šlahanie 30%

1 vanilkový lusk

1 tonka fazuľa

80 g kryštálová cukor

50 g vaječné žĺtky

100 g biela čokoláda

10 g pečené pistácie nesolené

100 g cibuľových šúp

100 g malín

malinový prach

malinové pyré

Bez servítky, Tomáš, recept

Bez servítky, Tomáš, recept

Zdroj fotky TV JOJ

Postup:

Bielu čokoládu si roztopíme a vytreme ňou silikónovu formu dáme zamrznuť. Do smotany na šlahanie si dáme vyvariť cibuľové šupy a vanilkový lusk. Spolu varíme cca 20 minút pred koncom dáme na 2 minúty vyvariť tonka fazuľu do smotany. Smotanu precedíme a necháme vychladnúť aspoň na 10 minút do chladničky. Vychladnutú smotanu vyšlaháme na šľahačku. Žĺtka s cukrom vyšlaháme nad parou do hustej peny. Keď máme správenu z nich emulziu tak odstavime bokom a zľahka primiešame smotanu do žĺtkovej zmesi. Do silikónových foriem s bielou čokoládou nalejeme trochu malinového pyré a potom nalejeme smotanovú zmes a dáme chladiť. Servírujeme s opečenými sekanými pistáciami a malinovým prachom.

Slobodne a bez záväzkov

Sledujte svoje obľúbené relácie naživo ale aj v predstihu

Prehrať