Žihľavové torteliny plnené údeným prasiatkom, zemiakové pyré, slaninový čips

Vyskúšajte si kulinársku šou u vás doma a uvarte si recepty z Bez servítky priamo vo svojej kuchyni!

Potrebujeme:

Cestoviny:

100 g žihľava

120 g vaječné žltka

200 g hladká múka

100 g bravčové údené koleno

3 g cesnak

1g majorán

Zemiakové pyré:

500 g zemiaky

5 g sépiové farbivo

150 g maslo 

200 ml smotana na šlahanie

Zdobenie:

Kôprový olej

Paprikový olej

Bez servítky, Tomáš, recept

Bez servítky, Tomáš, recept

Zdroj fotky TV JOJ

Postup:

Zemiakové pyré:

Smotanu si dáme zohriať s maslom. Zemiaky si očistíme a dáme variť. Po zmäknuti precedime, popučíme vyšlahame s metličkovym mixerom a potom postupne prilievame smotanovu zmes a na záver sépiove farbivo, aby sme spravili čierne pyré. Servírujeme cez cukrarske vrecúško.

Cestoviny:

Zblanšírujeme si 100 g žihľavy. Vychladnutú vysušenú žihľavu vymixujeme do hladka so žĺt-kami a zapracujeme do múky. Proces zapracovanie trvá cca 20 minút. Keď máme cesto spracované dáme aspoň na 4 hodiny do chladničky môže byt viac. Cesto si rozdelíme na menšie časti a cez mlynček na cestoviny rozvaľkáme pláty. Vykrajujeme kruhy a plníme plnkou.

Plnka:

Plnku spravíme z údeného kolena, natrháme a časť rozmixujeme s bravčovým ovarom z kolena aby sme mali pojivo. Primiešame cesnak, majorán a spravíme si tvarovaciu hmotu. Touto hmotou plníme torteliny po vytvarovaní tortelin dáme ich do chladničky na hodinu a varíme vo vriacej vode 5 minút a následne ich orestujeme na rozpálenom masle 1 minútu.

Slobodne a bez záväzkov

Sledujte svoje obľúbené relácie naživo ale aj v predstihu

Prehrať