Kulajda s vajíčkom

Vyskúšajte si kulinársku šou u vás doma a uvarte si recepty z Bez servítky priamo vo svojej kuchyni!

Potrebujeme:

Vajcia 5ks

Šampiňóny 100g

Maslo 50g

Tymián 3G

500g cibule

250ml bezlaktózová smotana

Zemiaky 500g

Kurací Vývar 1l

Huby sušené 100g

Olej 100ml

Cesnak

Soľ 3g

Rasca 2g

Čierne korenie 1g

Bez servítky, Tomáš, recept

Bez servítky, Tomáš, recept

Zdroj fotky TV JOJ

Postup:

Už napučané huby posekáme. Na oleji si spravíme silný základ a to tak, že zarestujeme do zlatova cibuľu na začiatku ju trochu osolím, aby pustila šťavu. Keď je zarestovaná, tak pridáme nasekaný cesnak a rascu. Necháme prevoniať a podlejeme trochou vývaru. Vložíme nakrájané očistené zemiaky, zalejeme vývarom, pridáme korenie a huby aj s tou vodou v ktorej sa máčali. Varíme na miernom ohni do zmäknutia zemiakov. Keď sú zemiaky mäkké polievku rozmixujeme a pridáme 250 ml bezlaktózovej smotany a necháme prevrieť.vDochutíme podľa potreby soľou, korením, prelisovaným cesnakom a prípadne octom. 63° vajíčka si pripravíme tak, že vložíme do nádoby slepačie vajcia a zalejeme ich vodou. Pomocou prístroja sous-vide nastavíme teplotu a varíme po dobu 43 minút následne pri servírovaní len vylejeme zo škrupinky. Šampiňóny si nakrájame na plátky a tie sprudka orestujeme na rozpálenom masle s tymiánom. Z domáceho kváskového chlebíka si spravíme krutóny. Chlieb natrháme na kúsky a dáme piecť s trochou soli, postriekame olejom.

Slobodne a bez záväzkov

Sledujte svoje obľúbené relácie naživo ale aj v predstihu

Prehrať