-
26.09.2025 - 18:45
- ·
- Autor redakcia/MPR
Ossobuco s zeleninovou štrúdľou
Vyskúšajte si kulinársku šou u vás doma a uvarte si recepty z Bez servítky priamo vo svojej kuchyni!
Potrebujeme:
Mäso:
● 6ks teľacie ossobuco
● 100g mrkva
● 100g petržlen
● 100g zeler
● 100g stánkov zeler
● 100g šalotka
● Soľ
● bobkový list
● čierne korenie
● Čerstvý tymián
● Paradajkový pretlak
● Červené víno
● Olivový olej.
Listová štrúdľa
● 2ks listové cesto
● 150g cibule
● 100g slaniny
● 150g kelu
● 100g mrkvy
● Soľ
● čierne korenie
Vilo Habo, recept, predjedlo, Bez servítky
Zdroj fotky TV JOJ
Postup:
V rozpálenom hrniec si opražíme ossbuco. Opečené mäso dáme do misky a pokračujeme s mrkvou, zelerom a petržlenom a všetko dobre zarestujem. Pridáme soľ, korenie, tymián, pretlak a restujeme ďale. Ak máme tak pridáme červené víno a mäso vrátime do zmesi a dáme piecť do rúry na 1,5 - 2 hodiny. Po upečení zlejeme výpek aj so zeleninou, prepasírujeme a necháme omáčku redukovať. Do panvice si dáme slaninu a dobre ju osmažíme. Pridáme najemno pokrájanú cibuľu, mrkvu a kel a necháme vychladnúť. Zmes rozotrieme na lístkové cesto, zrolujeme a dáme piecť na 180 stupňov 20 minút.
- 26.09.2025 - 18:45
- ·
- Autor redakcia/MPR
- ·
- Tagy: Recept , recept , Bez servítky , Bez servítky , Vilo Habo , vilo habo
Bez servítky
Pistáciové tiramisu
Bravčové karé s provensálskou zeleninou a plneným zemiakom
Talianske sushi
Influencerka Angelika NEZVLÁDLA v Bez servítky stres: Závan ALKOHOLU a MRMLANIE!
Šunkové rolky plnené chrenom
Tvarohové guľky na jahodovom rozvare
Sviečková na smotane s brusnicami a šľahačkou príloha karlovarsky knedlik
V Bez servítky to od prvej časti VRIE: Súperi kritizujú, MOJSEJOVÁ im sľubuje POMSTU!