Ossobuco s zeleninovou štrúdľou

Vyskúšajte si kulinársku šou u vás doma a uvarte si recepty z Bez servítky priamo vo svojej kuchyni!

Potrebujeme:

Mäso:

● 6ks teľacie ossobuco

● 100g mrkva

● 100g petržlen

● 100g zeler

● 100g stánkov zeler

● 100g šalotka

● Soľ

● bobkový list

● čierne korenie

● Čerstvý tymián

● Paradajkový pretlak

● Červené víno

● Olivový olej.

Listová štrúdľa

● 2ks listové cesto

● 150g cibule

● 100g slaniny

● 150g kelu

● 100g mrkvy

● Soľ

● čierne korenie

Vilo Habo, recept, predjedlo, Bez servítky

Vilo Habo, recept, predjedlo, Bez servítky

Zdroj fotky TV JOJ

​Postup:

V rozpálenom hrniec si opražíme ossbuco. Opečené mäso dáme do misky a pokračujeme s mrkvou, zelerom a petržlenom a všetko dobre zarestujem. Pridáme soľ, korenie, tymián, pretlak a restujeme ďale. Ak máme tak pridáme červené víno a mäso vrátime do zmesi a dáme piecť do rúry na 1,5 - 2 hodiny. Po upečení zlejeme výpek aj so zeleninou, prepasírujeme a necháme omáčku redukovať. Do panvice si dáme slaninu a dobre ju osmažíme. Pridáme najemno pokrájanú cibuľu, mrkvu a kel a necháme vychladnúť. Zmes rozotrieme na lístkové cesto, zrolujeme a dáme piecť na 180 stupňov 20 minút.

Slobodne a bez záväzkov

Sledujte svoje obľúbené relácie naživo ale aj v predstihu

Prehrať