Kačacie stehná na pomaranci s červenou kapustou, viedenským knedlíkom a jablkami

Vyskúšajte si kulinársku šou u vás doma a uvarte si recepty z Bez servítky priamo vo svojej kuchyni!

Potrebujeme:

Mäso:

kačacie stehná

soľ

korenie

mletá rasca

cesnakový granulát

pomaranče

jablká

Viedenská knedľa:

10 rožkov

petržlenová vňať

2 dcl mlieka

2 dcl oleja

4 vajcia

štipka soli

Kapusta:

červená kapusta

cibuľa

masť

cukor

drvená rasca

bobkový list

soľ

ocot

Bez servítky, Erik, recept

Bez servítky, Erik, recept

Zdroj fotky TV JOJ

​Postup:

Stehná okoreníme, osolíme a posypeme mletou rascou a cesnakovým granulátom. Vložíme na pekáč podlejeme vodou, pridáme nakrájané plátky pomaranča a jabĺk. Zakryjeme alobalom a necháme piecť cca hodinu a pol. Keď sú stehna mäkké odkryjeme alobal a dopečieme do zlatista. Rožky nakrájame, pridáme nasekanú petržlenovú vňatku. V druhej miske spolu zmiešame mlieko, olej, vajcia, soľ a pridáme v rožkom. Necháme postáť 10 minút, aby rožky zmäkli. Knedľové cesto zabalíme do fólie a necháme variť asi 20 minút. Nakrájame červenú kapustu. Nakrájame cibuľu nadrobno a opražíme na masti do sklovita. Potom pridáme polievkovú lyžicu cukru a necháme trocha skaramelizovať. Potom pridáme kapustu a 1dcl vody, rascu drvenú, bobkový list, soľ a necháme dusiť do mäkka. Na konci dochutíme octom

Slobodne a bez záväzkov

Sledujte svoje obľúbené relácie naživo ale aj v predstihu

Prehrať