HLAVNÉ JEDLO - Homárie chvosty s cesnakovým maslom

Vyskúšajte si kulinársku šou u vás doma a uvarte si recepty z Bez servítky priamo vo svojej kuchyni!

Potrebujeme:

5 kusov homárieho chvosta (jeden na porciu)

špargľa

baby zemiaky

Maslo

Med

Čerstvý cesnak

Čierne korenie

paprika

soľ

Petržlen

Cesnakový/ cibuľový prášok

Cesnaková pasta

Citrónová kôra

Marináda:

Maslo

mix korenia

sušený petržlen

cesnakový/cibuľový prások

čierne korenie

Omáčka:

Maslo

cesnaková pasta

citrónová šťava

citrónová kôra

medové maslo

čierne korenie

Bez servítky, Manfred

Bez servítky, Manfred

Zdroj fotky TV JOJ

Postup:

Marináda:

Všetky ingediencie zmiešame dokopy a necháme postáť. Homárovi prestrihnem pancier a mäso jemne vyberieme tak, aby sme ho kompletne neodtrhli. Mäso poriadne potrieme marinádou a vložíme do konvektomatu. Na 10 minút

Omáčka:

Maslo rozohrejeme na panvici, po rozpustení pridáme čerstvý cesnak. Pridáme citrónovú šťavu a kôru. Následne znížime teplotu a pomaličky pridávame maslo. Akonáhle je maslo rozpustené pridáme lyžičku medu. Na záver pridáme koreniny, premiešame a máme hotovo.

Špargľa:

Špargľu umyjeme, posolíme a vložíme do panvice, ktorá je rozohriata na maximum. Keď začne panvica dymit, pokropíme olejom. Následne pridáme maslo a citrónovú kôru a je to.

Baby zemiaky:

Baby zemiaky iba umyjeme, nakoreníme, naolejujeme a dáme piecť na 40 minút.

Slobodne a bez záväzkov

Sledujte svoje obľúbené relácie naživo ale aj v predstihu

Prehrať