HLAVNÉ JEDLO - Kurací steak s opekanými zemiakmi a šampiňónovou omáčkou

HLAVNÉ JEDLO - Kurací steak s opekanými zemiakmi a šampiňónovou omáčkou

Vyskúšajte si kulinársku šou u vás doma a uvarte si recepty z Bez servítky priamo vo svojej kuchyni!

Potrebujeme:

Steak:

4 kuracie prsia (cca 150–180 g každé)

2 PL olivového oleja

soľ, čierne korenie

1 ČL sušených byliniek (rozmarín)

Šampiňónová omáčka:

250 g čerstvých šampiňónov

1 cibuľa

2 PL masla

150 ml smotany na šľahanieBez servítky

100 ml kuracieho vývaru alebo vody

Soľ

čierne korenie

Opekané zemiaky:

800 g uvarených vychladených zemiakov (alebo väčšie na kocky)

3 PL oleja

soľ, mleté korenie

sušený cesnak

Bez servítky, Mirka, recept

Bez servítky, Mirka, recept

Zdroj fotky TV JOJ

Postup:

Steak:

Kuracie prsia jemne naklep, osoľ, okoreň. Rozohrej panvicu a mäso opeč z každej strany cca 4–5 minút, podľa hrúbky, kým je prepečené, ale nie suché. Odlož pod alobal, nech si mäso „oddýchne“.

Šampiňónová omáčka:

Na tej istej panvici rozpusť maslo. Pridaj nadrobno nasekanú cibuľu a restuj do zlatista. Prisyp na plátky nakrájané šampiňóny a opeč ich, kým sa odparí voda. Zalej vývarom, nechaj krátko povariť. Pridaj smotanu, dochuť soľou, korením. Miešaj, kým omáčka mierne zhustne.

Opekané zemiaky:

Uvarené zemiaky nakrájaj a opeč na panvici podľa potreby dozlatista. Tesne pred koncom osoľ, okoreň a posym cesnakom.

Slobodne a bez záväzkov

Sledujte svoje obľúbené relácie naživo ale aj v predstihu

Prehrať