-
15.09.2025 - 18:45
- ·
- Autor redakcia/MPR
DEZERT - Čokoguličky
Pripravte si chutný recept z tuniskej kuchyne podľa Renáty Názlerovej priamo u vás doma! Budete sa cítiť ako v relácii Bez servítky!
Potrebujeme:
Guličky:
5 ks horká čokoláda
250 gr maslo
150 gr mleté mandle
150 gr mleté hrozienka
500 gr mleté detské piškóty
Káva s kandamorom
Pomarančová voda
Cukor
Podľa potreby nutela
Dekor:
Výber čerstvého ovocia
Bez servítky, Názlerová, recepty
Zdroj fotky TV JOJ
Postup:
S maslom roztopíme 3 ks horkej čokolády tak, aby vznikla tekutá hmota. Do nej pridáme pomleté piškóty, pomleté mandle, aj pomleté hrozienka. Dôkladne vypracujeme, kým nevznikne lepkavá, ale tvarovateľná hmota. V prípade potreby môžeme pridať lyžicu nutely. Vytvarujeme guličky, tie obaľujeme v nadrobno nastrúhanej horkej čokoláde (nastrúhame zvyšnú čokoládu). Dáme do chladu, aby stuhli. Boule aux Chocolat alebo Boule d´amour sa podáva s výberom čerstvého ovocia a arabskou kávou s kandamorom. Do kávy sa pridáva pár kvapiek pomarančovej vody.
- 15.09.2025 - 18:45
- ·
- Autor redakcia/MPR
- ·
- Tagy: dezert , Dezert , recept , renata nazlerova , Renáta Názlerová , Bez servítky , Bez servítky
Bez servítky
Pistáciové tiramisu
Bravčové karé s provensálskou zeleninou a plneným zemiakom
Talianske sushi
Influencerka Angelika NEZVLÁDLA v Bez servítky stres: Závan ALKOHOLU a MRMLANIE!
Šunkové rolky plnené chrenom
Tvarohové guľky na jahodovom rozvare
Sviečková na smotane s brusnicami a šľahačkou príloha karlovarsky knedlik
V Bez servítky to od prvej časti VRIE: Súperi kritizujú, MOJSEJOVÁ im sľubuje POMSTU!