DEZERT - Čokoguličky

Pripravte si chutný recept z tuniskej kuchyne podľa Renáty Názlerovej priamo u vás doma! Budete sa cítiť ako v relácii Bez servítky!

Potrebujeme:

Guličky:

5 ks horká čokoláda

250 gr maslo

150 gr mleté mandle

150 gr mleté hrozienka

500 gr mleté detské piškóty

Káva s kandamorom

Pomarančová voda

Cukor

Podľa potreby nutela

Dekor:

Výber čerstvého ovocia

Bez servítky, Názlerová, recepty

Bez servítky, Názlerová, recepty

Zdroj fotky TV JOJ

​Postup:

S maslom roztopíme 3 ks horkej čokolády tak, aby vznikla tekutá hmota. Do nej pridáme pomleté piškóty, pomleté mandle, aj pomleté hrozienka. Dôkladne vypracujeme, kým nevznikne lepkavá, ale tvarovateľná hmota. V prípade potreby môžeme pridať lyžicu nutely. Vytvarujeme guličky, tie obaľujeme v nadrobno nastrúhanej horkej čokoláde (nastrúhame zvyšnú čokoládu). Dáme do chladu, aby stuhli. Boule aux Chocolat alebo Boule d´amour sa podáva s výberom čerstvého ovocia a arabskou kávou s kandamorom. Do kávy sa pridáva pár kvapiek pomarančovej vody.

Slobodne a bez záväzkov

Sledujte svoje obľúbené relácie naživo ale aj v predstihu

Prehrať