-
15.09.2025 - 18:45
- ·
- Autor redakcia/MPR
PREDJEDLO - Nákyp so zemiakmi a morčacím mäsom
Pripravte si chutný recept z tuniskej kuchyne podľa Renáty Názlerovej priamo u vás doma! Budete sa cítiť ako v relácii Bez servítky!
Potrebujeme:
Nákyp:
2 ks stredne veľký zemiak
100 g morčacie prsia
8 vajec
100 g strúhaný syr
1 menšia cibuľka
Olej
Kurkuma
Mleté čierne korenie
Mletý kmín
Bobkový list
Rozmarín
Čerstvý koriander
Soľ
Príloha:
Tuniak
grilovaná zelenina
Dekorácia:
mini uhorky
mini štipľavé papričky
Bez servítky, Názlerová, recepty
Zdroj fotky TV JOJ
Postup:
Mäso pokrájame na drobné kocky. Zemiaky smažíme v oleji podobne ako hranolky. Cibuľku nakrájame nadrobno a orestujeme, pridáme nadrobno nakrájané mäso, orestujeme a zalejeme vodou, pridáme všetky korenia a soľ, a dusíme dovtedy, kým sa neodparí všetka voda. Vajcia rozšľaháme s trochou soli a mletého korenia. Do nádoby na pečenie dáme zemiaky, mäso, strúhaný syr a nakrájaný čerstvý koriander, premiešame, pridáme varené vajíčka rozkrájané na menšie kúsky a všetko zalejeme rozšľahanými vajciami. Pečieme v trúbe asi 20 minút. Tajin sa podáva ako studené predjedlo. Dekorujeme mini uhorkami a mini papričkami, ako príloha sa podáva mechoui – šalát z grilovanej zeleniny, (tá zelenina je už hotová, to si priniesla z Tuniska a len to otvorí) zdobený vareným vajíčkom a tuniakom.
- 15.09.2025 - 18:45
- ·
- Autor redakcia/MPR
- ·
- Tagy: Predjedlo , predjedlo , renata nazlerova , Renáta Názlerová , recept , Bez servítky , Bez servítky
Bez servítky
Pistáciové tiramisu
Bravčové karé s provensálskou zeleninou a plneným zemiakom
Talianske sushi
Influencerka Angelika NEZVLÁDLA v Bez servítky stres: Závan ALKOHOLU a MRMLANIE!
Šunkové rolky plnené chrenom
Tvarohové guľky na jahodovom rozvare
Sviečková na smotane s brusnicami a šľahačkou príloha karlovarsky knedlik
V Bez servítky to od prvej časti VRIE: Súperi kritizujú, MOJSEJOVÁ im sľubuje POMSTU!