PREDJEDLO - Nákyp so zemiakmi a morčacím mäsom

PREDJEDLO - Nákyp so zemiakmi a morčacím mäsom

Pripravte si chutný recept z tuniskej kuchyne podľa Renáty Názlerovej priamo u vás doma! Budete sa cítiť ako v relácii Bez servítky!

Potrebujeme:

Nákyp:

2 ks stredne veľký zemiak

100 g morčacie prsia

8 vajec

100 g strúhaný syr

1 menšia cibuľka

Olej

Kurkuma

Mleté čierne korenie

Mletý kmín

Bobkový list

Rozmarín

Čerstvý koriander

Soľ

Príloha:

Tuniak

grilovaná zelenina

Dekorácia:

mini uhorky

mini štipľavé papričky

Bez servítky, Názlerová, recepty

Bez servítky, Názlerová, recepty

Zdroj fotky TV JOJ

​Postup:

Mäso pokrájame na drobné kocky. Zemiaky smažíme v oleji podobne ako hranolky. Cibuľku nakrájame nadrobno a orestujeme, pridáme nadrobno nakrájané mäso, orestujeme a zalejeme vodou, pridáme všetky korenia a soľ, a dusíme dovtedy, kým sa neodparí všetka voda. Vajcia rozšľaháme s trochou soli a mletého korenia. Do nádoby na pečenie dáme zemiaky, mäso, strúhaný syr a nakrájaný čerstvý koriander, premiešame, pridáme varené vajíčka rozkrájané na menšie kúsky a všetko zalejeme rozšľahanými vajciami. Pečieme v trúbe asi 20 minút. Tajin sa podáva ako studené predjedlo. Dekorujeme mini uhorkami a mini papričkami, ako príloha sa podáva mechoui – šalát z grilovanej zeleniny, (tá zelenina je už hotová, to si priniesla z Tuniska a len to otvorí) zdobený vareným vajíčkom a tuniakom.

Slobodne a bez záväzkov

Sledujte svoje obľúbené relácie naživo ale aj v predstihu

Prehrať