HLAVNÉ JEDLO - Hovädzí guláš s bylinkovými haluškami

HLAVNÉ JEDLO - Hovädzí guláš s bylinkovými haluškami

Vyskúšajte si kulinársku šou u vás doma a uvarte si recepty z Bez servítky priamo vo svojej kuchyni!

Potrebujeme:

1 kg mäsa na hovädzí guláš

3 lyžice bravčovej masti

4 veľké cibule

4 strúčiky cesnaku

soľ

Čierne korenie

maďarská a údená paprika

200 ml červeného suchého vína

1 l horúceho vývaru alebo vody

2 lyžice hladkej múky/ suchý rohlík

250 g hladkej múky

250 g polohrubej múky

čerstvá petržlenová vňať

čerstvá bazalka

čerstvá pažítka

soľ

Čierne korenie

1 strúčik cesnaku

2 vajíčka

250 ml plnotučného mlieka

1 lyžica masla

Matej Laškaj, Bez servítky

Matej Laškaj, Bez servítky

Zdroj fotky TV JOJ

Postup:

Guláš:

Rozpáli masť, cibuľu robí tak, aby sa zbavila všetkej vody a zjednotila farbu. Medzitým si na na panvici sprudka otestuje mäso. Keď je cibuľa hotová, pridá mletú papriku, pridám k nej mäso vrátane výpeku. Osolím, okorením, podlejem vínom. Keď sa odvarí alkohol, pridávam vývar a varím domäkka. Na zahustenie používam zápražku na masti alebo suchý rohlik.

Bylinkové halušky:

V miske zmiešame obe múky, nadrobno nasekané bylinky, soľ, korenie, najemno nastrúhaný strúčik cesnaku a vajíčka. Postupne prilievame mlieko, pokým nevznikne hustá kaša. Vo väčšom hrnci necháme zovrieť vodu, ktorú osolíme. Pomocou sitka a stierky na halušky do nej pretlačíme cesto na halušky. Dôkladne premiešame, aby sa nezlepili. Halušky varíme, kým nevyplávajú na hladinu, asi 2 – 3 minúty. Uvarené halušky scedíme a pridáme k nim maslo.

Slobodne a bez záväzkov

Sledujte svoje obľúbené relácie naživo ale aj v predstihu

Prehrať