-
12.09.2025 - 18:45
- ·
- Autor redakcia/MPR
HLAVNÉ JEDLO - Hovädzí guláš s bylinkovými haluškami
Vyskúšajte si kulinársku šou u vás doma a uvarte si recepty z Bez servítky priamo vo svojej kuchyni!
Potrebujeme:
1 kg mäsa na hovädzí guláš
3 lyžice bravčovej masti
4 veľké cibule
4 strúčiky cesnaku
soľ
Čierne korenie
maďarská a údená paprika
200 ml červeného suchého vína
1 l horúceho vývaru alebo vody
2 lyžice hladkej múky/ suchý rohlík
250 g hladkej múky
250 g polohrubej múky
čerstvá petržlenová vňať
čerstvá bazalka
čerstvá pažítka
soľ
Čierne korenie
1 strúčik cesnaku
2 vajíčka
250 ml plnotučného mlieka
1 lyžica masla
Matej Laškaj, Bez servítky
Zdroj fotky TV JOJ
Postup:
Guláš:
Rozpáli masť, cibuľu robí tak, aby sa zbavila všetkej vody a zjednotila farbu. Medzitým si na na panvici sprudka otestuje mäso. Keď je cibuľa hotová, pridá mletú papriku, pridám k nej mäso vrátane výpeku. Osolím, okorením, podlejem vínom. Keď sa odvarí alkohol, pridávam vývar a varím domäkka. Na zahustenie používam zápražku na masti alebo suchý rohlik.
Bylinkové halušky:
V miske zmiešame obe múky, nadrobno nasekané bylinky, soľ, korenie, najemno nastrúhaný strúčik cesnaku a vajíčka. Postupne prilievame mlieko, pokým nevznikne hustá kaša. Vo väčšom hrnci necháme zovrieť vodu, ktorú osolíme. Pomocou sitka a stierky na halušky do nej pretlačíme cesto na halušky. Dôkladne premiešame, aby sa nezlepili. Halušky varíme, kým nevyplávajú na hladinu, asi 2 – 3 minúty. Uvarené halušky scedíme a pridáme k nim maslo.
- 12.09.2025 - 18:45
- ·
- Autor redakcia/MPR
- ·
- Tagy: recept , Bez servítky , Bez servítky , Matej Laškaj
Bez servítky
V Bez servítky príde k NEBEZPEČNEJ situácii: MOJSEJOVÁ utiekla z Kristíninho programu v aute!
Pistáciové tiramisu
Bravčové karé s provensálskou zeleninou a plneným zemiakom
Talianske sushi
Influencerka Angelika NEZVLÁDLA v Bez servítky stres: Závan ALKOHOLU a MRMLANIE!
Šunkové rolky plnené chrenom
Tvarohové guľky na jahodovom rozvare
Sviečková na smotane s brusnicami a šľahačkou príloha karlovarsky knedlik