DEZERT: Lávový koláč s bielou čokoládou

DEZERT: Lávový koláč s bielou čokoládou

Vyskúšajte si kulinársku šou u vás doma a uvarte si recepty z Bez servítky priamo vo svojej kuchyni!

Potrebujeme:

60 g bielej čokolády

40 g masla

1 ks vajcia

1 ks vaječného žĺtka

2 PL cukru

50 g hladkej múky

kôra z polovice citróna

esencialne oleje citron a pomaranc

ovocie na ozdobu podľa vlastného výberu

Papp, Bez servitky

Papp, Bez servitky

Zdroj fotky TV JOJ

​Postup:

Začneme rozpustením bielej čokolády a masla nad vodným kúpeľom (miska nad hrncom s vriacou vodou alebo horúcou vodou, v podstate parný kúpeľ). Roztopte a nechajte mierne vychladnúť. Citrónovú kôru rozotrite s cukrom medzi prstami, aby ste uvoľnili všetky oleje. Odložte bokom. V miske zmiešajte vajcia a vodu z pomarančových kvetov mixérom asi 30 sekúnd alebo kým sa nevytvoria veľké bubliny. Pridajte múku a miešajte, kým sa múka nezapracuje. Pridajte kôru a cukor a vmiešajte ich. Pridajte koniec, pridajte rozpustenú čokoládu a maslo a premiešajte. Vezmite misky na pečenie, vymastite ich maslom a potom cesto rozdeľte do dvoch misiek. Lávové koláčiky pečte presne 9 minút (alebo jednoduchšie - kým sa na vrchu nevytvorí kôrka, teda keď to vyzerá, že sú úplne prepečené) a potom lávové koláčiky ihneď vyberte z misky, aby sa ďalej nevarili. Podávajte s ovocím podľa vlastného výberu.

Slobodne a bez záväzkov

Sledujte svoje obľúbené relácie naživo ale aj v predstihu

Prehrať