DEZERT - Piškótové cesto s palacinkami

DEZERT - Piškótové cesto s palacinkami

Vyskúšajte si kulinársku šou u vás doma a uvarte si recepty z Bez servítky priamo vo svojej kuchyni!

Potrebujeme:

3 vajcia

3 lyžice polohrubej múky

3 lyžice kryštálového cukru

2 lyžice teplej, ale nie horúcej vody

1 lyžica oleja

trochu kypriaceho prášku

vajce

múka

mlieko

soľ

vanilkový lusk

cukor

jahody

bobuľové ovocie

práškový cukor

mascarpone

šľahačka

vločky čokolády

Bez servítky, Andrea Zimanyova

Bez servítky, Andrea Zimanyova

Zdroj fotky TV JOJ

​Postup:

Piškótové cesto:

Žĺtky oddeľte od bielkov a rozdeľte ich do dvoch mís. Z bielkov vyšľahajte tuhý sneh, môžete do neho pridať štipku soli, aby dobre držal tvar. Vaječné žĺtky vymiešajte s cukrom, pokiaľ sa nevytvorí biela hustá pena. Do nej potom už na nižších obrátkach zašľahajte vodu a olej. Keď máte základ hotový, začnite do neho po lyžiciach pridávať múku, aby ste ju dobre rozmiešali. Teraz rovnako po menších častiach pridávajte sneh, ktorý zamiešate veľmi opatrne, aby ste neporušili jeho štruktúru. Na záver poprášte vrch kypriacim práškom a zapracujte ho do cesta. Rozotrite ho na vymastený a múkou vysypaný plech. Ten vložte do rúry predhriatej na 180 stupňov. Doba pečenia závisí od vašej rúry a môže trvať od 12 do 20 minút. Piškótu vyberte von, keď má nádherne zlatistý povrch.

Palacinkové cesto:

Štandardne ako klasické palacinky.

Plnka:

V miske si ušľaháme mascarpone, sľahačku s cukrom. Pridáme vločky čokolády.

Z piškótového cesta vykrojíme menšie kolieska. Jahody nakrájame na malé kocky. Na palacinku dáme do stredu koliesko piškótového cesta. Do cukrárskeho vrecúška si dáme krém, zakryjeme koliesko cesta zboku aj zvrchu. Pridáme hrsť nakrájaných jahôd a tiež ju prikryjeme krémom. Následne zabalíme palacinku do tvaru polootvoreného mešca. Mešec zaviažeme šnúrkou a zvrchu ozdobíme bobuľovým ovocím. Servírujeme poprášené práškovým cukrom.

Slobodne a bez záväzkov

Sledujte svoje obľúbené relácie naživo ale aj v predstihu

Prehrať