HLAVNÉ JEDLO - Hovädzie mäso so zemiakovou kašou

HLAVNÉ JEDLO - Hovädzie mäso so zemiakovou kašou

Vyskúšajte si kulinársku šou u vás doma a uvarte si recepty z Bez servítky priamo vo svojej kuchyni!

Potrebujeme:

hovädzie mäso

červené víno

masť

slanina

cibuľa

mrkva

petržlen

zeler

múka

vývar

soľ

korenie

zväzok tymiánu

bobkový list

cesnak

paradajkový pretlak

šalotka

šampiňóny

Bez servítky, Andrea Zimanyova

Bez servítky, Andrea Zimanyova

Zdroj fotky TV JOJ

Postup:

Mäso:

Hovädzie mäso si nakrájame na kocky, naložíme do červeného vína a necháme odstáť. Pripravíme si tlakový hrniec, v ktorom rozpustíme masť so slaninou. Slaninu vyberieme. Pridáme na väčšie kusy nakrájané hovädzie mäso, ktoré opekáme sprudka z oboch strán.Opečené hovädzie mäso vyberieme a na výpeku opečieme nakrájanú cibuľu. Pridáme na kolieska nakrájanú mrkvu, petržlen a zeler. Poprášime múkou, všetko spolu pár minút restujeme. Zalejeme vývarom, vložíme opečené mäso a pridáme víno, v ktorom bolo naložené. Osolíme a okoreníme. Pridáme zväzok tymiánu, bobkového listu, dva strúčiky cesnaku a paradajkový pretlak. Následne tlakový hrniec uzavrieme a varíme 50 minút. Na panvici si na masle orestujeme na polovicu nakrájané šalotky. Vyberieme a na tej istej panvici orestujeme nakrajáné šampiňóny. Vložíme do hrnca a dusíme do mäkka.

Zemiaková kaša:

Uvaríme si zemiaky a pridáme soľ, muškátový oriešok, smotana na varenie, maslo. Servírujeme posypané petržlenovou vňaťou.

Slobodne a bez záväzkov

Sledujte svoje obľúbené relácie naživo ale aj v predstihu

Prehrať