PREDJEDLO - Bruscetty s paradajkovým pestom a syrom brie

PREDJEDLO - Bruscetty s paradajkovým pestom a syrom brie

Vyskúšajte si kulinársku šou u vás doma a uvarte si recepty z Bez servítky priamo vo svojej kuchyni!

Potrebujeme:

paradajky

cesnak

bazalka

balsamikový ocot

olivový olej

soľ

korenie

píniové oriešky

parmezán

kváskový chlieb

trstinový cukor

figy

syr brie

vlašské orechy

tymián

Bez servítky, Andrea Zimanyova

Bez servítky, Andrea Zimanyova

Zdroj fotky TV JOJ

​Postup:

Paradajková bruscetta:

Paradajky si oblanžírujeme a zbavíme šupiek. Vyberieme tekuté jadro a nakrajáme na malé kocky. Pridáme pretlačený cesnak, nakrájanú bazalku, balsamico, olivový olej, osol’me a okoreníme.

Pesto:

Bazalku, píniové oriešky, olivový olej, soľ, korenie, parmezán - vymixujeme. Na panvici si na oleji opražíme nakrajaný kváskový chlieb. Potrieme pestom a navrch poukladáme paradajkovú zmes a ozdobíme bazalkou.

Bruscetta so syrom brie a figami:

Na panvici si na olivovom oleji osmažíme kvaskový chlieb. Na panvici si rozpustíme trstinový cukor, pridáme figy a restujeme. Pridáme balzamikový ocot. Plech vystelieme pečiacim papierom a položíme naň syr brie, ktorému odkrojíme vrchnú časť. Posypeme nasekanými vlašskými orechami a figami. Dáme do rúry zapiecť pod gril. Syr vyberieme z rúry a hotovú zmes naraanžujeme na opečený chlieb. Ozdobíme tymiánom.

Slobodne a bez záväzkov

Sledujte svoje obľúbené relácie naživo ale aj v predstihu

Prehrať