-
10.09.2025 - 18:45
- ·
- Autor redakcia/MPR
PREDJEDLO - Bruscetty s paradajkovým pestom a syrom brie
Vyskúšajte si kulinársku šou u vás doma a uvarte si recepty z Bez servítky priamo vo svojej kuchyni!
Potrebujeme:
paradajky
cesnak
bazalka
balsamikový ocot
olivový olej
soľ
korenie
píniové oriešky
parmezán
kváskový chlieb
trstinový cukor
figy
syr brie
vlašské orechy
tymián
Bez servítky, Andrea Zimanyova
Zdroj fotky TV JOJ
Postup:
Paradajková bruscetta:
Paradajky si oblanžírujeme a zbavíme šupiek. Vyberieme tekuté jadro a nakrajáme na malé kocky. Pridáme pretlačený cesnak, nakrájanú bazalku, balsamico, olivový olej, osol’me a okoreníme.
Pesto:
Bazalku, píniové oriešky, olivový olej, soľ, korenie, parmezán - vymixujeme. Na panvici si na oleji opražíme nakrajaný kváskový chlieb. Potrieme pestom a navrch poukladáme paradajkovú zmes a ozdobíme bazalkou.
Bruscetta so syrom brie a figami:
Na panvici si na olivovom oleji osmažíme kvaskový chlieb. Na panvici si rozpustíme trstinový cukor, pridáme figy a restujeme. Pridáme balzamikový ocot. Plech vystelieme pečiacim papierom a položíme naň syr brie, ktorému odkrojíme vrchnú časť. Posypeme nasekanými vlašskými orechami a figami. Dáme do rúry zapiecť pod gril. Syr vyberieme z rúry a hotovú zmes naraanžujeme na opečený chlieb. Ozdobíme tymiánom.
- 10.09.2025 - 18:45
- ·
- Autor redakcia/MPR
- ·
- Tagy: predjedlo , Andrea Zimányiová , recept , Bez servítky , Bez servítky
Bez servítky
Pistáciové tiramisu
Bravčové karé s provensálskou zeleninou a plneným zemiakom
Talianske sushi
Influencerka Angelika NEZVLÁDLA v Bez servítky stres: Závan ALKOHOLU a MRMLANIE!
Šunkové rolky plnené chrenom
Tvarohové guľky na jahodovom rozvare
Sviečková na smotane s brusnicami a šľahačkou príloha karlovarsky knedlik
V Bez servítky to od prvej časti VRIE: Súperi kritizujú, MOJSEJOVÁ im sľubuje POMSTU!