HLAVNÉ JEDLO - Uramaki plnené krevetou, mangom, uhorkou a zdobené avokádom

HLAVNÉ JEDLO - Uramaki plnené krevetou, mangom, uhorkou a zdobené avokádom

Tony Moisés v šou Bez servítky neostal len pri exotickej polievke, ale poriadne prekvapil aj hlavným chodom. Rozhodol sa pripraviť obľúbenú japonskú špecialitu – sushi. Čerstvé ingrediencie, precízna príprava a kúsok originality urobili z jeho menu zážitok, ktorý ocenili aj súperi pri stole. Ak máte radi ázijskú kuchyňu, môžete si toto lahodné sushi pripraviť aj doma podľa nášho receptu a vychutnať si ho tak, ako v televíznej šou.

Potrebujeme:

morské riasy sushinori

ryža

5-6 ks avokádo

2 ks uhorka 

2 ks mango

Kewpie Japonská majonéza

Sriracha sauce

Kimchi sauce

sezamový olej

syr Philadelphia

10 väčších kreviet

sójová omáčka

Wasabi

zázvor ružový

čierny a biely sezam

Bez servítky, Tony Moisés

Bez servítky, Tony Moisés

Zdroj fotky TV JOJ

Postup:

Ryža:

Najprv dáme variť ryžu, ktorú necháme vychaldnúť. Ryžu premiešame a pridáme ryžový ocot.

Sushi:

Narájame zeleninu a ovocie. Keď máme nakrájané, uvaríme krevety a ideme baliť rolky. Dáme do chladničky a prikryjeme.

Avokádový tatarák:

Avokádo na malé kúsky, soľ siracha omáčka, kimchi omáčka, a sezam olej - všetko spolu zamiešame. Jedna rolka bude poležiačky, druhá postojačky. Avokádový tatarák bude navrchu.

Slobodne a bez záväzkov

Sledujte svoje obľúbené relácie naživo ale aj v predstihu

Prehrať