HLAVNÉ JEDLO - Hovädzie líčka na koreňovej zelenine so zelerovým pyré

HLAVNÉ JEDLO - Hovädzie líčka na koreňovej zelenine so zelerovým pyré

Vyskúšajte si kulinársku šou u vás doma a uvarte si recepty z Bez servítky priamo vo svojej kuchyni!

Potrebujeme:

Hovädzie líčka

mrkva

stopkový celer

petržlen

bobkový list

nové cele korenie

čierne celé korenie

pelati pretlak

červené víno

zeler

maslo

smotana

mlieko

sušená cibuľa

cesnak

Simon, bez servítky, recept

Simon, bez servítky, recept

Zdroj fotky TV JOJ

Postup:

Mäso:

Líčka si odblaníme. Koreňovú zeleninu nakrájame a orestujeme na olivovom oleji. Vo výpeku orestujeme aj lička. Podlejeme to červeným vínom a vývarom zo šupiek z koreňovej zeleniny. Pridáme tymian, bobkový list, korenie a pretlak. Líčka pečieme asi 4 hodiny. Po upečení vymixujeme zeleninu a necháme chvíľku redukovať.

Zelerové pyré:

Zeler ošúpeme a nakrájame na kocky. Varíme ho v mlieku a vode. Keď bude mäkký, tak ho rozmixujeme na úplne hladké pyré cez blender. Pridávame ešte maslo a cukor.

Slobodne a bez záväzkov

Sledujte svoje obľúbené relácie naživo ale aj v predstihu

Prehrať