DEZERT - Malinovo-pistáciové tartaletky

DEZERT - Malinovo-pistáciové tartaletky

Vyskúšajte si kulinársku šou u vás doma a uvarte si recepty z Bez servítky priamo vo svojej kuchyni!

Potrebujeme:

Tartaletky:

200 g hladká múka

50 g práškový cukor

100 g studené maslo

žĺtok

kôra z 1 bio citróna

štipka soli

Malinový gél:

100 g mrazené maliny

1 PL kryštálový cukor

1 PL malinový džem

Limetová šťava

1–2 PL vody

1 ČL zemiakový škrob (alebo želatína)

Pistáciová ganache:

100 g biela čokoláda

50 g smotana na šľahanie

15 g 100% pistáciová pasta

Zdobenie:

maliny sušené mrazom

nasekané nesolené pistácie

Klaudia, bez servítky

Klaudia, bez servítky

Zdroj fotky TV JOJ

Postup:

Tartaletky:

Múku a cukor preosejem, pridáme soľ a citrónovú kôru. Maslo nastrúhame nahrubo, pridáme žĺtok a vypracujeme cesto. Zabalíme do fólie a dáme chladiť. Vychladené cesto vyvaľkáme, vykrojíme a dáme do formičiek. Pečieme pri 170 °C asi 15 minút dozlatista. Necháme vychladnúť a až potom vyklopíme z formičiek.

Malinový gél:

Maliny rozvaríme s cukrom, džemom a trochou vody, limetovej šťavy. Prepasírujeme a zahustíme škrobom. Necháme vychladnúť, ale nie úplne, gél má byť polotekutý. Pomocou cukrárskeho vrecka ho dávkujeme do košíčkov.

Pistáciová ganache:

Smotanu zohrejeme a nalejeme na čokoládu s pistáciovou pastou. Vymiešame do hladka a necháme vychladnúť tak, aby sa dala dávkovať. Dáme na stuhnutý malinový gél a ozdobíme.

Slobodne a bez záväzkov

Sledujte svoje obľúbené relácie naživo ale aj v predstihu

Prehrať