-
04.09.2025 - 18:45
- ·
- Autor redakcia/MPR
DEZERT - Malinovo-pistáciové tartaletky
Vyskúšajte si kulinársku šou u vás doma a uvarte si recepty z Bez servítky priamo vo svojej kuchyni!
Potrebujeme:
Tartaletky:
200 g hladká múka
50 g práškový cukor
100 g studené maslo
žĺtok
kôra z 1 bio citróna
štipka soli
Malinový gél:
100 g mrazené maliny
1 PL kryštálový cukor
1 PL malinový džem
Limetová šťava
1–2 PL vody
1 ČL zemiakový škrob (alebo želatína)
Pistáciová ganache:
100 g biela čokoláda
50 g smotana na šľahanie
15 g 100% pistáciová pasta
Zdobenie:
maliny sušené mrazom
nasekané nesolené pistácie
Klaudia, bez servítky
Zdroj fotky TV JOJ
Postup:
Tartaletky:
Múku a cukor preosejem, pridáme soľ a citrónovú kôru. Maslo nastrúhame nahrubo, pridáme žĺtok a vypracujeme cesto. Zabalíme do fólie a dáme chladiť. Vychladené cesto vyvaľkáme, vykrojíme a dáme do formičiek. Pečieme pri 170 °C asi 15 minút dozlatista. Necháme vychladnúť a až potom vyklopíme z formičiek.
Malinový gél:
Maliny rozvaríme s cukrom, džemom a trochou vody, limetovej šťavy. Prepasírujeme a zahustíme škrobom. Necháme vychladnúť, ale nie úplne, gél má byť polotekutý. Pomocou cukrárskeho vrecka ho dávkujeme do košíčkov.
Pistáciová ganache:
Smotanu zohrejeme a nalejeme na čokoládu s pistáciovou pastou. Vymiešame do hladka a necháme vychladnúť tak, aby sa dala dávkovať. Dáme na stuhnutý malinový gél a ozdobíme.
- 04.09.2025 - 18:45
- ·
- Autor redakcia/MPR
- ·
- Tagy: Dezerty , dezert , Dezert , recepty , Recept , recept , Bez servítky , Bez servítky
Bez servítky
V Bez servítky príde k NEBEZPEČNEJ situácii: MOJSEJOVÁ utiekla z Kristíninho programu v aute!
Pistáciové tiramisu
Bravčové karé s provensálskou zeleninou a plneným zemiakom
Talianske sushi
Influencerka Angelika NEZVLÁDLA v Bez servítky stres: Závan ALKOHOLU a MRMLANIE!
Šunkové rolky plnené chrenom
Tvarohové guľky na jahodovom rozvare
Sviečková na smotane s brusnicami a šľahačkou príloha karlovarsky knedlik