HLAVNÉ JEDLO - Sousvidovaná panenka v slaninke s pyré s medvedím cesnakom

HLAVNÉ JEDLO - Sousvidovaná panenka v slaninke s pyré s medvedím cesnakom

Vyskúšajte si kulinársku šou u vás doma a uvarte si recepty z Bez servítky priamo vo svojej kuchyni!

Potrebujeme:

Mäso:

bravčová panenka

tymián

soľ

čierne korenie

bylinkové maslo

slanina

Pyré:

zemiaky

medvedí cesnak

mlieko

smotana

maslo

Omáčka:

cibuľa

cesnak

olej

šampiňóny

biele víno (cca 1 dcl)

smotana

Klaudia, bez servítky, recept

Klaudia, bez servítky, recept

Zdroj fotky TV JOJ

Postup:

Panenku si narežeme na porcie, osolíme a okoreníme, pridáme bylinkové maslo, vákuujeme a dáme sous-vidovať 1,5 hodiny. Zemiaky očistíme, uvaríme v osolenej vode, zlejeme a roztlačíme. Pridáme maslo, smotanu, trocha mlieka a nasekaný medvedí cesnak a vymiešame jemné pyré. Na omáčku si nakrájame cibuľu a cesnak, krátko orestujeme na oleji. Pridáme šampiňóny, necháme chvíľu podusiť, asi 5-7 minút. a podlejeme bielym vínom. Necháme víno zredukovať 5 minút, pridáme smotanu, dochutíme a ešte chvíľu povaríme a redukujeme. Keď je panenka hotová, vyberieme ju z vákuovačky, obalíme do slaniny a osmahneme na panvici do chrumkava. 

Slobodne a bez záväzkov

Sledujte svoje obľúbené relácie naživo ale aj v predstihu

Prehrať