-
03.09.2025 - 18:45
- ·
- Autor redakcia/MPR
HLAVNÉ JEDLO - Hovädzie na štýl welington, batatové pyré a brusnicová omáčka
Vyskúšajte si kulinársku šou u vás doma a uvarte si recepty z Bez servítky priamo vo svojej kuchyni!
Potrebujeme:
Mäso:
Hovädzia sviečková
lístkové cesto
baby špenát
dijonska horčica
prosciutto
šampiňóny hnedé
soľ
korenie
rozmarín
cesnak
olej
Batátove pyré:
batáty
smotana
Brusnicová omáčka:
brusnice
brusnicový džem
biele víno
maslo
ozdoba petržlenova vňať
Bozena, Bez servítky, predjedlo, recept
Zdroj fotky TV JOJ
Postup:
Mäso:
Šampiňóny nadrobno nakrájama, osmažíme na oleji cca 10 min, pridáme do nich nakrájanú šalotku a smažíme ešte cca 15 min odložíme do misky bokom. Baby špenát sparíme vo vriacej vode a vložíme na chvíľu do studenej vody a precedíme. Pripravíme si hovädziu sviečkovú, ktorú osolíme a na oleji zatiahneme z každej strany. Do panvice ešte pridáme čerstvý rozmarín a dva celé strúčiky cesnaku. Lístkové cesto rozložíme a vrstvíme. Najprv rozložíme špenát, na to navrstvíme šampiňóny a prosciutto a nakoniec sviečkovú, ktorú ešte predtým v celku potrieme dijonskou horčicou a zabalíme. Dáme piecť na 185 stupňov približne na 30 min. Potom už len prikryjeme alobalom a necháme v trúbe.
Batatove pyré:
Tri bataty ošúpané dáme variť do vody. Keď zmäknú ich vymixujeme a pridáme sladkú smotanu, korenie a soľ.
Brusnicová omáčka:
Brusnicový džem dáme na panvicu, pridáme trocha bieleho vina, povaríme 10 minút, odstavíme a servírujeme.
- 03.09.2025 - 18:45
- ·
- Autor redakcia/MPR
- ·
- Tagy: recepty , Recept , recept , Jedlo , Bez servítky , Bez servítky
Bez servítky
Pistáciové tiramisu
Bravčové karé s provensálskou zeleninou a plneným zemiakom
Talianske sushi
Influencerka Angelika NEZVLÁDLA v Bez servítky stres: Závan ALKOHOLU a MRMLANIE!
Šunkové rolky plnené chrenom
Tvarohové guľky na jahodovom rozvare
Sviečková na smotane s brusnicami a šľahačkou príloha karlovarsky knedlik
V Bez servítky to od prvej časti VRIE: Súperi kritizujú, MOJSEJOVÁ im sľubuje POMSTU!