HLAVNÉ JEDLO - Hovädzie na štýl welington, batatové pyré a brusnicová omáčka

HLAVNÉ JEDLO - Hovädzie na štýl welington, batatové pyré a brusnicová omáčka

Vyskúšajte si kulinársku šou u vás doma a uvarte si recepty z Bez servítky priamo vo svojej kuchyni!

Potrebujeme:

Mäso:

Hovädzia sviečková

lístkové cesto

baby špenát

dijonska horčica

prosciutto

šampiňóny hnedé

soľ

korenie

rozmarín

cesnak

olej

Batátove pyré:

batáty

smotana

Brusnicová omáčka:

brusnice

brusnicový džem

biele víno

maslo

ozdoba petržlenova vňať

Bozena, Bez servítky, predjedlo, recept

Bozena, Bez servítky, predjedlo, recept

Zdroj fotky TV JOJ

Postup:

Mäso:

Šampiňóny nadrobno nakrájama, osmažíme na oleji cca 10 min, pridáme do nich nakrájanú šalotku a smažíme ešte cca 15 min odložíme do misky bokom. Baby špenát sparíme vo vriacej vode a vložíme na chvíľu do studenej vody a precedíme. Pripravíme si hovädziu sviečkovú, ktorú osolíme a na oleji zatiahneme z každej strany. Do panvice ešte pridáme čerstvý rozmarín a dva celé strúčiky cesnaku. Lístkové cesto rozložíme a vrstvíme. Najprv rozložíme špenát, na to navrstvíme šampiňóny a prosciutto a nakoniec sviečkovú, ktorú ešte predtým v celku potrieme dijonskou horčicou a zabalíme. Dáme piecť na 185 stupňov približne na 30 min. Potom už len prikryjeme alobalom a necháme v trúbe.

Batatove pyré:

Tri bataty ošúpané dáme variť do vody. Keď zmäknú ich vymixujeme a pridáme sladkú smotanu, korenie a soľ. 

Brusnicová omáčka:

Brusnicový džem dáme na panvicu, pridáme trocha bieleho vina, povaríme 10 minút, odstavíme a servírujeme.

Slobodne a bez záväzkov

Sledujte svoje obľúbené relácie naživo ale aj v predstihu

Prehrať