DEZERT – Sacherova torta

DEZERT – Sacherova torta

Vyskúšajte si kulinársku šou u vás doma a uvarte si recepty z Bez servítky priamo vo svojej kuchyni!

Potrebujeme:

Korpus:

140 g horkej čokolády (aspoň 55–60 % kakaa)

150 g masla (izbová teplota)

100 g práškového cukru

6 vajec – oddelené žĺtky a bielky

1 balíček vanilkového cukru

100 g kryštálového cukru

140 g hladkej múky

Plnka:

200–250 g marhuľového džemu (hladký, bez kúskov)

Poleva:

50 g horkej čokolády

120 g kryštálového cukru

125 ml vody

Haklová Monika, Bez servítky, recept

Haklová Monika, Bez servítky, recept

Zdroj fotky TV JOJ

​Príprava:

Korpus:

Čokoládu rozpustíme vo vodnom kúpeli a necháme mierne vychladnúť. Maslo vymiešame s práškovým a vanilkovým cukrom do peny. Postupne pridávame žĺtky po jednom a vždy dobre premiešame. Primiešame vychladnutú rozpustenú čokoládu. Bielky vyšľaháme so štipkou soli a kryštálovým cukrom do tuhého snehu. Do čokoládového cesta najprv zľahka primiešame tretinu snehu, potom zvyšok a nakoniec opatrne vmiešame preosiatu múku. Cesto nalejeme do tortovej formy vyloženej papierom na pečenie. Pečieme vo vyhriatej rúre na 170 °C asi 50–60 minút. Po upečení necháme vychladnúť, potom korpus rozrežeme na dve vrstvy. Spodnú časť potrieme marhuľovým džemom, priložíme vrchnú časť a celý povrch torty (vrch aj boky) potrieme zohriatym džemom. 

Poleva:

Cukor s vodou privedieme do varu, varíme asi 5–6 minút, kým nevznikne hustý sirup. Odstavíme, pridáme nalámanú čokoládu a miešame, kým sa nerozpustí a vznikne lesklá, hladká poleva. Ihneď ňou polejeme tortu.

Slobodne a bez záväzkov

Sledujte svoje obľúbené relácie naživo ale aj v predstihu

Prehrať