-
01.09.2025 - 18:45
- ·
- Autor redakcia/MPR
HLAVNÉ JEDLO - Viedenský rezeň so zemiakovým šalátom
Pripravte si u vás doma recept z Bez servítky!
Potrebujeme:
Na rezeň:
plátky teľacieho mäsa
hladká múka
vajcia
strúhanka (najlepšie domáca, nie príliš jemná)
soľ
čierne korenie
bravčová masť
citrón na podávanie
Na zemiakový šalát:
800 g voskovitých zemiakov (napr. Annabelle, Sieglinde)
1 malá žltá cibuľa
150 ml teplého hovädzieho vývaru
3 PL bieleho vínneho octu
4–5 PL slnečnicového oleja (alebo repkový)
1–2 ČL plnotučnej horčice
soľ
cukor
čierne korenie
trochu pažítky alebo petržlenovej vňate
Haklová Monika, Bez servítky, recept
Zdroj fotky TV JOJ
Postup:
Rezeň:
Mäso naklepeme na tenké plátky (cca 4–5 mm). Osolíme, obalíme v trojobale – múka, vajce, strúhanka. Vyprážame vo veľkej panvici v rozpálenom tuku, schnitzel má voľne plávať. Smaž cca 2–3 minúty z každej strany do zlatista.
Šalát zemiakový:
Zemiaky uvar v šupke do mäkka, hneď po uvarení ešte teplé ošúp a nakrájaj na tenké plátky. V miske si priprav teplú zálievku: vývar, ocot, horčicu, soľ, cukor, korenie a cibuľu a všetko premiešaj. Zemiaky prelej teplou zálievkou, opatrne premiešaj, nech sa nezmenia na kašu. Pridaj olej a znovu jemne premiešaj. Pred podávaním môžeš pridať pažítku a v prípade potreby ešte trochu vývaru na zvlhčenie.
- 01.09.2025 - 18:45
- ·
- Autor redakcia/MPR
- ·
- Tagy: Recept , Jedlo , Bez servítky
Bez servítky
Pistáciové tiramisu
Bravčové karé s provensálskou zeleninou a plneným zemiakom
Talianske sushi
Influencerka Angelika NEZVLÁDLA v Bez servítky stres: Závan ALKOHOLU a MRMLANIE!
Šunkové rolky plnené chrenom
Tvarohové guľky na jahodovom rozvare
Sviečková na smotane s brusnicami a šľahačkou príloha karlovarsky knedlik
V Bez servítky to od prvej časti VRIE: Súperi kritizujú, MOJSEJOVÁ im sľubuje POMSTU!