HLAVNÉ JEDLO - Viedenský rezeň so zemiakovým šalátom

HLAVNÉ JEDLO - Viedenský rezeň so zemiakovým šalátom

Pripravte si u vás doma recept z Bez servítky!

Potrebujeme:

Na rezeň:

plátky teľacieho mäsa

hladká múka

vajcia

strúhanka (najlepšie domáca, nie príliš jemná)

soľ

čierne korenie

bravčová masť

citrón na podávanie

Na zemiakový šalát:

800 g voskovitých zemiakov (napr. Annabelle, Sieglinde)

1 malá žltá cibuľa

150 ml teplého hovädzieho vývaru

3 PL bieleho vínneho octu

4–5 PL slnečnicového oleja (alebo repkový)

1–2 ČL plnotučnej horčice

soľ

cukor

čierne korenie

trochu pažítky alebo petržlenovej vňate

Haklová Monika, Bez servítky, recept

Haklová Monika, Bez servítky, recept

Zdroj fotky TV JOJ

​Postup:

Rezeň:

Mäso naklepeme na tenké plátky (cca 4–5 mm). Osolíme, obalíme v trojobale – múka, vajce, strúhanka. Vyprážame vo veľkej panvici v rozpálenom tuku, schnitzel má voľne plávať. Smaž cca 2–3 minúty z každej strany do zlatista. 

Šalát zemiakový:

Zemiaky uvar v šupke do mäkka, hneď po uvarení ešte teplé ošúp a nakrájaj na tenké plátky. V miske si priprav teplú zálievku: vývar, ocot, horčicu, soľ, cukor, korenie a cibuľu a všetko premiešaj. Zemiaky prelej teplou zálievkou, opatrne premiešaj, nech sa nezmenia na kašu. Pridaj olej a znovu jemne premiešaj. Pred podávaním môžeš pridať pažítku a v prípade potreby ešte trochu vývaru na zvlhčenie. 

Slobodne a bez záväzkov

Sledujte svoje obľúbené relácie naživo ale aj v predstihu

Prehrať