POLIEVKA - Silný hovädzí vývar s Tafelspitzom

POLIEVKA - Silný hovädzí vývar s Tafelspitzom

Pripravte si u vás doma recept na hovädzí vývar podľa Moniky Haklovej z relácie Bez servítky!

Potrebujeme:

Vývar:

1,5–2 kg hovädzieho mäsa – ideálne Tafelspitz (spodný šál), môže byť aj s kosťou

2 mrkvy

2 petržleny

1/4 zeleru

1 veľká cibuľa (aj so šupkou, rozpolená a opražená nasucho)

2–3 strúčiky cesnaku

1 ks pór

čierne korenie celé

nové korenie

bobkový list

soľ

Jablkovo-chrenová omáčka

2–3 sladké jablká

2 PL nastrúhaného čerstvého chrenu

štipka soli

trochu citrónovej šťavy

1 ČL cukru alebo trochu medu

Studená kôprová omáčka:

200 g kyslej smotany (alebo crème fraîche)

100 g bieleho gréckeho jogurtu

1–2 PL majonézy

1 ČL horčice (najlepšie dijonskej)

1 PL citrónovej šťavy alebo bieleho vínneho octu

1 PL nasekaného čerstvého kôpru

Soľ a čerstvo mleté čierne korenie

Štipka cukr

Haklová Monika, Bez servítky, recept

Haklová Monika, Bez servítky, recept

Zdroj fotky TV JOJ

​Postup:

Vývar:

Mäso vložíme do studenej vody a privedieme k varu. Na panvici si nasucho opečieme cibuľu a pridáme do vody. Ďalej pridáme očistenú zeleninu a koreniny. Necháme variť, kým nebude mäso mäkké. V tlakovom hrnci budeme variť max 50 minút.

Jablkovo-chrenová omáčka:

Zmiešaj čerstvo nastrúhané jablká s chrenom, dochuť soľou a citrónovou šťavou, nechaj chvíľu odležať.

Studená kôprová omáčka:

V miske zmiešaj kyslú smotanu, jogurt a trošku majonézy. Pridaj horčicu, citrónovú šťavu, štipku cukru a dobre premiešaj. Primiešaj nasekaný čerstvý kôpor. Dochuť soľou a čiernym korením.

Slobodne a bez záväzkov

Sledujte svoje obľúbené relácie naživo ale aj v predstihu

Prehrať