Zabudnite na klasiku: PISTÁCIOVÉ tiramisu z Bez servítky vás dostane viac než originál!

Tiramisu patrí medzi najobľúbenejšie talianske dezerty, no tentoraz ho v šou Bez servítky povýšili na úplne inú úroveň. Influencerka a cestovateľka Linda Dobrovodská totiž pripravila jeho netradičnú verziu s pistáciovým maslom. Hostia sa zhodli, že takúto dobrotu ešte nikdy nejedli!

Linda Dobrovodská, známa tvár zo sociálnych sietí, ktorá rada spája cestovanie s gastronómiou, stavila v relácii Bez servítky na taliansku klasiku. Namiesto tradičného tiramisu však hosťom ponúkla pistáciovú verziu, ktorá vyvolala okamžitý rozruch pri stole.

Zdroj fotky FreePik

​Vrchol talianskeho menu?

„Môj vrchol talianskeho menu je práve pistáciové tiramisu,“ prezradila Linda. Hostia sa zhodli, že ide o skvelý nápad, a hoci kombinácia kávy a pistácií pôsobí na prvý pohľad netradične, v ústach sa zmenila na dokonalú harmóniu.

Dezert si vyslúžil len pochvaly. „Takúto dobrú kombináciu som nečakal,“ netajil sa prekvapením jeden z hostí. Dokonca zaznelo, že by Linda pokojne mohla spustiť predaj tohto dezertu, bol vraj lepší než originál.

Pistáciové tiramisu  

Ingrediencie:

  • 4 žĺtky

  • 2 - 3 PL krupicového cukru

  • 500 g mascarpone

  • 180 g pistáciového masla

  • 1 vanilkový lusk

  • 1 veľké balenie piškót

  • 1 hrnček uvarenej kávy

  • trochu likéru amaretto

  • kakao na posypanie

Zdroj fotky TV JOJ

Postup:

Žĺtky vyšľahajte s cukrom do peny. Primiešajte mascarpone, pistáciové maslo a zrnká z vanilkového lusku, ľahko premixujte. Uvarte kávu a nechajte ju chvíľu vychladnúť, pridajte trochu amaretta. Piškóty z oboch strán krátko namočte do kávy s likérom a uložte do formy. Na vrstvu piškót rozotrite časť krému, naň položte ďalšiu vrstvu namočených piškót a znovu krém. Povrch posypte kakaom a nechajte chladiť aspoň dve hodiny.

Sledujte Bez servítky s ďalšími skvelými receptami od 1. septembra každý pracovný deň na JOJke! 

Slobodne a bez záväzkov

Sledujte svoje obľúbené relácie naživo ale aj v predstihu

Prehrať