Milujete pistácie a sladké? Pripravte si 3 dezerty, po ktorých sa oblížete aj za ušami!

Pistácie sú malý zázrak medzi orechmi a miluje ich takmer každý. Vyskúšajte tri jednoduché a luxusné recepty s pistáciami, ktoré zvládnete aj doma. Tieto lahodné dezerty budú hotové za pár minút.

Pistácie sú v cukrárstve nesmierne obľúbené, pretože dodávajú dezertom jemnú orieškovú chuť, krásnu zelenú farbu a nádych luxusu. Ak ich milujete, máme pre vás tri top recepty z Instagramu: pistáciové kopčeky v čokoláde, nepečené cheesecake košíčky a sviežu pistáciovú zmrzlinu. Oblížete sa až za ušami!

Pistáciové kopčeky v čokoláde – sladké, ale zdravé

Tento dezert je ideálny pre všetkých, ktorí hľadajú sladkosť bez pečenia. Kombinácia pistácií, kešu orieškov a datlí vytvorí lahodný základ, ktorý sa po namočení do horkej čokolády mení na dokonalú pochúťku.


Potrebujeme:

  • 1 šálka kokosového krému
  • ½ šálky pistácií
  • ½ šálky kešu orieškov
  • 5-6 vykôstkovaných datlí
  • 1 ČL vanilkového extraktu
  • 1 šálka horkej čokolády

Postup:
Na pistáciový základ zmixujte do hladka kokosový krém, oriešky, datle a vanilkový extrakt. Pomocou lyžice alebo naberačky vytvarujte malé kopčeky zo zmesi a poukladajte ich na plech vystlaný papierom na pečenie.

Kopčeky dajte zmraziť na 2 hodiny alebo kým nestuhnú. Medzitým si pripravte čokoládovú polevu. Na miernom ohni roztopte 1 šálku horkej čokolády a niekoľko kvapiek vášho obľúbeného sladidla

Každý kopček následne ponorte do rozpustenej horkej čokolády, aby sa rovnomerne obalila. Na záver posypte štipkou morskej soli a nasekanými pistáciami. Dajte do mrazničky na cca 10 minút a máte hotovo!

Nepečené pistáciové cheesecake košíčky – hotové za 10 minút

Tieto mini cheesecake košíčky sú jemné, krémové a úplne návykové. Navyše nepotrebujete rúru, len pár surovín a chladničku.



Potrebujeme:

  • 6-8 rozdrvených maslových sušienok
  • 20g rozpusteného masla
  • 100g smotanového syra
  • 50g bielej čokolády
  • 40g pistáciovej nátierky
  • 30g čerstvej smotany
  • 60g šľahačky
  • 30g práškového cukru

Postup:
Zmiešajte rozdrvené sušienky a maslo a vtlačte ich do dna troch malých zapekacích mištičiek. Nechajte v chladničke, kým si pripravíte plnku. Na prípravu plnky zmiešajte pistáciovú nátierku, bielu čokoládu a čerstvú smotanu. Zmes smotanového syra a pistácií vyšľahajte metličkou, kým nevznikne hladká hmota bez hrudiek.

Vyšľahajte hustú šľahačku s práškovým cukrom dotuha. Vmiešajte šľahačku do smotanovej zmesi. Na vychladené sušienky naneste šľahačkovú hmotu a navrch dajte vrstvu pistáciovej nátierky a nasekaných pistácií. Nechajte 1-2 hodiny v chladničke, kým nestuhne.


Pistáciová zmrzlina s bielou čokoládou – letná dokonalosť

Ak milujete zmrzlinu, tento recept si vás získa. Jemný kokosový základ, pistácie a trocha javorového sirupu vytvoria sviežu kombináciu, ktorú môžete servírovať ako nanuky.



Zobraziť tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Gabriela Dimova (@veggieworldrecipes)


Potrebujeme:

  • 1 plechovka kokosového krému
  • 2/3 šálky pistácií (100 g)
  • 1/4 šálky javorového sirupu
  • 1 ČL vanilkového extraktu alebo vanilkového pasty
  • štipka soli
  • matcha prášok
  • 1 šálka bielej čokolády
  • 1-2 PL kokosového oleja
  • voliteľné posýpky: jedlé lupienky ruží a drvené pistácie

Postup:
Vložte do mixéra kokosový krém, pistácie, javorový sirup, vanilkový extrakt, trošku prášku matcha a štipku soli. Zmixujte dohladka.

Zmes nalejte do foriem na zmrzlinu a pridajte tyčinky na nanuky. Vložte cez noc do mrazničky. Z tohto receptu získate približne 5 tyčiniek zmrzliny.

Keď sú zmrzliny úplne zmrazené, roztopte bielu čokoládu a vyšľahajte ju s kokosovým olejom a matchou. Každú zmrzlinu ponorte do čokolády. Čokoláda od chladu zmrzliny takmer okamžite stuhne. Na každú zmrzlinu pokvapkajte ďalšiu čokoládu a pridajte drvené pistácie a lupienky ruží. Dobrú chuť?

Pistácie

Pistácie

Zdroj fotky Midjourney

Pistácie sú nový trend

Od koláčikov až po zmrzlinu – pistácie sú aktuálne v móde a právom. Skvelo sa kombinujú s mliečnou, horkou aj bielou čokoládou, pôsobia luxusne a pritom chutia jemne. Ak chcete zapôsobiť na návštevu alebo si dopriať niečo špeciálne, vyskúšajte jeden z týchto receptov.

Slobodne a bez záväzkov

Sledujte svoje obľúbené relácie naživo ale aj v predstihu

Prehrať