AKO pripraviť dokonalé hovädzie líčka? S TÝMTO receptom to pôjde ako po masle!

Relácia Bez servítky, ktorá sa po letnej pauze vracia na JOJku s novými epizódami, je studnicou skvelých receptov. Ak patríte k milovníkom hovädzieho, no nikdy ste nemali odvahu vyskúšať líčka, prichádzate oveľa. My vám teraz ukážeme, ako na ne!

V Bez servítky sa do prípravy hovädzích líčok pustil nejeden kuchár. Nie vždy to však bodovo dopadlo na desiatku. Profesionálnemu kuchárovi Eduardovi vyšlo menu na jednotku. Najväčší úspech zožali práve hovädzie líčka, za ktoré od jednej zo súperiek dokonca dostal pusu na líce. Či boli také dobré, môžete zistiť na vlastnej koži, ak si ich pripravíte podľa tohto receptu.

Suroviny:

  • hovädzie líčka
  • farebné korenie
  • olej
  • koreňová zelenina
  • cibuľa
  • cesnak
  • paradajkový pretlak
  • bobkový list
  • červené víno
  • brusnice
  • rozmarín

Zdroj fotky TV JOJ

Postup:

Hovädzie líčka odblaníme a okoreníme farebným korením z oboch strán. Následne líčka sprudka orestujeme z každej strany na oleji, aby sa mäso zatiahlo. Opečené mäso odložíme a vo výpeku orestujeme aj koreňovú zeleninu pár minút. Do hrnca pridáme cibuľu, cesnak a ešte chvíľu restujeme. Nakoniec pridáme paradajkové pyré, bobkové listy a podlejeme červeným vínom. K zelenine opäť' pridáme aj mäso a varíme pokiaľ mäso nebude mäkké. Na konci mäso vytiahneme, šťavu prepasírujeme a pridáme do nej brusnice a rozmarín, redukujeme.

Sledujte Bez servítky s novými epizódami od 1. septembra na JOJke!

Slobodne a bez záväzkov

Sledujte svoje obľúbené relácie naživo ale aj v predstihu

Prehrať