3x recept na domácu zmrzlinu len z DVOCH surovín: Tie z obchodu už nebudete chcieť!

Leto je v plnom prúde a ak máte chuť na niečo sladké, osviežujúce a jednoduché, tieto tri recepty na domácu zmrzlinu si zamilujete. Navyše ich pripravíte bez zbytočných prísad – len z pár surovín, ktoré možno už máte doma!

Krémová zmrzlina zo sladeného mlieka a šľahačkovej smotany

Hladká, sladká a úplne návyková! Táto zmrzlina okamžite opantá vaše zmysly a pritom si ju pripravíte za pár minút. 

Suroviny:
1 plechovka sladeného kondenzovaného mlieka
500 ml šľahačkovej smotany (33% alebo 36%)

Krémová zmrzlina zo sladeného mlieka a šľahačkovej smotany

Krémová zmrzlina zo sladeného mlieka a šľahačkovej smotany

Zdroj fotky Midjourney

Postup:
Šľahačkovú smotanu vyšľahajte do polotuhého stavu. Pridajte sladené kondenzované mlieko a jemne premiešajte, kým sa všetko krásne spojí. Zmes nalejte do nádoby, zakryte a nechajte minimálne 6 hodín zmraziť. Hotovo!

Ak chcete túto zmrzlinu vyšperkovať do dokonalosti, prisypte do hmoty kvalitné holandské kakao. Neobanujete! 

Jogurtovo-banánová zmrzlina

Zmrzlina ideálna pre fit duše, ktoré chcú maškrtiť zdravo, bez cukru a s dávkou ovocia. 

Suroviny:
2 zrelé banány (najlepšie zamrazené)
200 g bieleho gréckeho jogurtu
lyžička medu, štipka škorice

Jogurtovo-banánová zmrzlina

Jogurtovo-banánová zmrzlina

Zdroj fotky Midjourney

Postup:
Banány nakrájajte na kúsky a spolu s jogurtom rozmixujte do hladkej hmoty. Môžete pridať aj med alebo škoricu podľa chuti. Zmes nalejte do nádoby a nechajte zamraziť.

Tvarohovo-jahodová zmrzlina

Niečo pre milovníkov ovocia a jemnej kyselkavej chuti. Táto maškrta je perfektná na horúce dni, pretože nie je príliš sladká. Kombinuje sviežosť sorbetu a krémovosť smotanovej zmrzliny. 

Suroviny:
250 g jemného tvarohu
150 g čerstvých alebo mrazených jahôd
2 PL práškového cukru alebo medu
Pár kvapiek citrónovej šťavy

Tvarohovo-jahodová zmrzlina

Tvarohovo-jahodová zmrzlina

Zdroj fotky Midjourney

Postup:
Jahody rozmixujte na pyré, pridajte tvaroh a oslaďte podľa chuti. Všetko dôkladne premiešajte a vložte do mrazničky aspoň na 3–4 hodiny. Pred podávaním nechajte trochu povoliť a naberajte lyžicou.

Tip na záver

Zmrzliny môžete dozdobiť orieškami, hoblinkami čokolády či kúskami ovocia. A čo je najlepšie, viete, čo v nich naozaj je. Žiadne éčka, len poctivé suroviny, vaša láska a čas!

Slobodne a bez záväzkov

Sledujte svoje obľúbené relácie naživo ale aj v predstihu

Prehrať