-
29.07.2025 - 00:01
- ·
- Autor redakcia/LF
3x recept na domácu zmrzlinu len z DVOCH surovín: Tie z obchodu už nebudete chcieť!
Leto je v plnom prúde a ak máte chuť na niečo sladké, osviežujúce a jednoduché, tieto tri recepty na domácu zmrzlinu si zamilujete. Navyše ich pripravíte bez zbytočných prísad – len z pár surovín, ktoré možno už máte doma!
Krémová zmrzlina zo sladeného mlieka a šľahačkovej smotany
Hladká, sladká a úplne návyková! Táto zmrzlina okamžite opantá vaše zmysly a pritom si ju pripravíte za pár minút.
Suroviny:
1 plechovka sladeného kondenzovaného mlieka
500 ml šľahačkovej smotany (33% alebo 36%)
Krémová zmrzlina zo sladeného mlieka a šľahačkovej smotany
Zdroj fotky Midjourney
Postup:
Šľahačkovú smotanu vyšľahajte do polotuhého stavu. Pridajte sladené kondenzované mlieko a jemne premiešajte, kým sa všetko krásne spojí. Zmes nalejte do nádoby, zakryte a nechajte minimálne 6 hodín zmraziť. Hotovo!
Ak chcete túto zmrzlinu vyšperkovať do dokonalosti, prisypte do hmoty kvalitné holandské kakao. Neobanujete!
Jogurtovo-banánová zmrzlina
Zmrzlina ideálna pre fit duše, ktoré chcú maškrtiť zdravo, bez cukru a s dávkou ovocia.
Suroviny:
2 zrelé banány (najlepšie zamrazené)
200 g bieleho gréckeho jogurtu
lyžička medu, štipka škorice
Jogurtovo-banánová zmrzlina
Zdroj fotky Midjourney
Postup:
Banány nakrájajte na kúsky a spolu s jogurtom rozmixujte do hladkej hmoty. Môžete pridať aj med alebo škoricu podľa chuti. Zmes nalejte do nádoby a nechajte zamraziť.
Tvarohovo-jahodová zmrzlina
Niečo pre milovníkov ovocia a jemnej kyselkavej chuti. Táto maškrta je perfektná na horúce dni, pretože nie je príliš sladká. Kombinuje sviežosť sorbetu a krémovosť smotanovej zmrzliny.
Suroviny:
250 g jemného tvarohu
150 g čerstvých alebo mrazených jahôd
2 PL práškového cukru alebo medu
Pár kvapiek citrónovej šťavy
Tvarohovo-jahodová zmrzlina
Zdroj fotky Midjourney
Postup:
Jahody rozmixujte na pyré, pridajte tvaroh a oslaďte podľa chuti. Všetko dôkladne premiešajte a vložte do mrazničky aspoň na 3–4 hodiny. Pred podávaním nechajte trochu povoliť a naberajte lyžicou.
Tip na záver
Zmrzliny môžete dozdobiť orieškami, hoblinkami čokolády či kúskami ovocia. A čo je najlepšie, viete, čo v nich naozaj je. Žiadne éčka, len poctivé suroviny, vaša láska a čas!
- 29.07.2025 - 00:01
- ·
- Autor redakcia/LF
- ·
- Tagy: tvaroh , jahody , banány , leto , Recepty , recept , zmrzlina
Bez servítky
Pistáciové tiramisu
Bravčové karé s provensálskou zeleninou a plneným zemiakom
Talianske sushi
Influencerka Angelika NEZVLÁDLA v Bez servítky stres: Závan ALKOHOLU a MRMLANIE!
Šunkové rolky plnené chrenom
Tvarohové guľky na jahodovom rozvare
Sviečková na smotane s brusnicami a šľahačkou príloha karlovarsky knedlik
V Bez servítky to od prvej časti VRIE: Súperi kritizujú, MOJSEJOVÁ im sľubuje POMSTU!