Zabudnite na obyčajnú polievku: Tento recept z pečených paradajok pobláznil Slovákov!

Leto láka na využitie sezónnej zeleniny do chutných receptov. Ak nedáte dopustiť na paradajkovú, ktorú pripravujete počas celého roka, okúzli vás táto z pečených rajčín, ktorá je ešte chutnejšia!

Ak patríte k tým šťastlivcom, ktorí majú v lete k dispozícii prísun čerstvej zeleniny a ovocia, určite oceníte chutné recepty na polievky. Samozrejme, ani kúpená zelenina nebude zlou voľbou, ak chcete tieto chutné jedlá pripraviť u vás doma.

Paradajky patria síce k celoročnej zelenine, určite však oceníte ich "letnú chuť". Predsa len je chuť letných paradajok podstatne iná ako tých, ktoré sú dostupné v supermarketoch po celý rok.

Nova zahrada - paradajky

Čerstvé paradajky zo záhrady či balkóna majú úplne inú chuť ako tie z obchodu.

Zdroj fotky Profimedia

​Paradajková je top voľbou v Bez servítky

Paradajkové polievky patria medzi najobľúbenejšie relácie Bez servítky a kuchári ich často volia ako prvý chod. Obrovský úspech mala tá z pečených paradajok.

Pridaním kokosového mlieka bude jej chuť netypická a ocenia ju aj tí, čo nemôžu laktózu. Môžete však použiť aj klasickú smotanu na šľahanie, no na letné dni a miernu exotickosť vám odporúčame práve kokosové mlieko. 

Suroviny:

3,5 kg paradajok

3 PL kokosového mlieka

2 cibule

2 cesnaky

soľ

rozmarín

olivový olej

bazalka

čili

parmezán na posypanie

Zdroj fotky TV JOJ

Postup:

Plech potrieme olivovým olejom. Paradajky, cesnak a cibuľu posolené a posypané rozmarínom a čili necháme piecť 20 minút na 190 stupňov. Presypeme do hrnca. Pridáme bazalku. Rozmixujeme, prepasírujeme a pridáme kokosové mlieko. Na záver už v tanieri posypeme parmezánom a ozdobíme bazalkou.

Sleduje Bez servítky na JOJke aj v lete - pracovné dni o 14:50 a 17:50 s reprízovými epizódami!

Slobodne a bez záväzkov

Sledujte svoje obľúbené relácie naživo ale aj v predstihu

Prehrať