Dezert: ABBA na plechu

Dezert: ABBA na plechu

Pripravte si u vás doma recept z Bez servítky!

Potrebujeme:

200 g masla

325 g kryštálového cukru

4 vajcia

120 g hladkej múky

80 g kakaa

štipka soli

smotana na šľahanie

ríbezľový (alebo iný kyslejší) džem (nemusí byť)

Bez servítky

Bez servítky

Zdroj fotky TV JOJ

Postup:

Rúru predhrejeme na 180°C. V hrnci alebo mikrovlnke rozpustíme maslo a necháme ho trochu vychladnúť. Pridáme doň cukor, vajcia a dôkladne premiešame. Následne pridáme múku, kakao a štipku soli a opäť premiešame (pomôžeme si mixérom). Vznikne nám pomerne husté cesto, ktoré vylejeme na papierom vyložený a maslom vytretý pekáč alebo tortovú formu. Po 15 minútach pečenia môžeme pichnúť špáradlom do okrajov a skontrolovať, či sú už upečené. Stred by mal byť mierne roztečený. Po vytiahnutí necháme koláč chvíľu odpočinúť a následne ho otočíme na tácku hore dnom, aby bol povrch koláča rovný. Odstránime papier na pečenie. Servírujeme so šľahačkou, prípadne s vanilkovou zmrzlinou. Povrch koláča môžeme potrieť ríbezľovým džemom.

Slobodne a bez záväzkov

Sledujte svoje obľúbené relácie naživo ale aj v predstihu

Prehrať