Polievka: Zuppa dalla mensa di scuola

Polievka: Zuppa dalla mensa di scuola

Pripravte si u vás doma recept z Bez servítky!

Potrebujeme:

1 cibuľa

2 strúčiky cesnaku

1 malá konzerva paradajkového pretlaku

2 konzervy krájaných paradajok

1-1,5 l zeleninového vývaru alebo bujónu

1 lyžica zeleninovej pasty

2-3 lyžice hnedého cukru

bylinky podľa chuti - bazalka, tymián, rozmarín (sušené či čerstvé)

bobkový list

soľ

čierne mleté korenie

olivový olej

parmezán

deň staré pečivo

strúhaný syr 

Bez servítky

Bez servítky

Zdroj fotky TV JOJ

Postup:

Vo väčšom hrnci na miernom plameni na troche olivového oleja spražíme nadrobno nakrájanú cibuľu dosklovita. Pridáme pretlačený cesnak a chvíľu zarestujeme. Dávame pozor, aby sa nám cesnak na oleji nepripálil a nezhorkol. Pridáme plechovku hustého pretlaku a 2-3 minúty restujeme, aby trochu skaramelizoval. Prilejeme paradajky z konzervy, zamiešame a necháme 2 minútky prebublať. Prilejeme vývar, pridáme zeleninovú pastu, cukor, bylinky, bobkový list, korenie a jemne posolíme. Povaríme aspoň 20 minút. Ochutnáme a podľa chuti ešte pridáme cukor, soľ alebo korenie. Servírujeme posypané parmezánom. K polievke podávame bagetové krutóny - na plech porozkladáme nakrájanú bagetu, ktorú posypeme obľúbeným syrom a bylinkami, pokvapkáme olivovým olejom a zapečieme vo vopred vyhriatej rúre na cca 10 minút na 180 °C.

Slobodne a bez záväzkov

Sledujte svoje obľúbené relácie naživo ale aj v predstihu

Prehrať