Dezert: Biela pani

Dezert: Biela pani

Pripravte si u vás doma recept z Bez servítky!

Potrebujeme:

biela čokoláda

smotana

mascarpone

cukor

muka

vajcia

prášok do pečiva

olej

soľ

vanilkový cukor

vanilková pasta

džem

ovocie drobné na ozdobu a mäta

Zdroj fotky TV JOJ

Postup:

Korpus

Oddelíme bielka od žĺtkov. Do žĺtkov pridáme 4 PL cukru a vanilkový cukor a vyšľaháme do hustej peny. Do bielkov pridáme štipku soli a ušľaháme tuhý sneh. Do žĺtkovej zmesi pridáme: 4 PL vody, 3 PL oleja, preosiatu múku (4 PL), vanilkovú pastu a prášok do pečiva. Nakoniec primiešame sneh a všetko zľahka premiešame. Zmes vylejeme do formy vystlanej papierom na pečenie. Pečieme pri 180 °C približne 25 minút. Vychladnutý korpus rozrežeme na polovicu a potrieme džemom.

Krém:

Šľaháme mascarpone so smotanou, pridáme cukor a rozpustenú bielu čokoládu. Ušľaháme hustý krém, ktorým potrieme korpus.

Na záver:

Roztopíme bielu čokoládu so smotanou a vytvoríme polevu, ktorú natrieme na vrch. Ozdobíme ovocím.

Slobodne a bez záväzkov

Sledujte svoje obľúbené relácie naživo ale aj v predstihu

Prehrať