Dezert: Krvinky

Dezert: Krvinky

Pripravte si u vás doma recept z Bez servítky!

Potrebujeme:

250 g cvikly

200 g horkej čokolády

4 lyžice horúceho espressa

200 g masla

5 ks vajec

200 g jemného kryštálového cukru

135 g hladkej múky

3 lyžice kakaa

1 lyžica kypriaceho prášku

1 ks maslo na vymastenie formy

džem a ovocie na ozdobenie

Zdroj fotky TV JOJ

Postup: 

Najprv predvarenú cviklu nakrájame na menšie kúsky a rozmixujeme na pyré. Čokoládu nasekajte a rozpustite nad parou v horúcom vodnom kúpeli. Primiešajte horúcu kávu, kúsky masla a odstavte. Vymiešajte dohladka a nechajte mierne vychladnúť. Päť žĺtkov rozšľahajte v miske a spolu s cviklovým pyré ich vmiešajte do čokoládovej hmoty. Múku, kakao a kypriaci prášok spolu preosejte. Z bielkov a 190 g cukru vyšľahajte tuhý sneh. Múčnu zmes a sneh z bielkov zľahka zapracujte do cesta. Rúru predhrejte na 180/160 °C. Tortovú formu vymažte maslom a dno vyložte papierom na pečenie. Naplňte ju pripraveným cestom a povrch uhlaďte. Vložte do vyhriatej rúry a teplotu znížte na 160/150 °C. Pečte 35 – 40 minút. Korpus preložte na kuchynskú mriežku a nechajte vychladnúť vo forme. Hotový korpus natrieme džemom a polejeme čokoládou. Na vrch dáme šľahačku a ozdobíme ovocím. 

Slobodne a bez záväzkov

Sledujte svoje obľúbené relácie naživo ale aj v predstihu

Prehrať