Hlavné jedlo: Ukvíkame sa do bielo-oranžova

Hlavné jedlo: Ukvíkame sa do bielo-oranžova

Pripravte si u vás doma recept z Bez servítky!

Potrebujeme:

panenka, slanina, soľ, čierne korenie, olej, batáty, zemiaky, šampiňóny, hubové korenie, maslo, smotana na šľahanie, cibuľa, zeleninový vývar, petržlenová vňať

Postup:

Mäso umyjeme, osušíme, dochutíme soľou, korením a muškátovým orieškom. Obalíme ho plátkami slaniny a preložíme ho do alobalu.Vrch pokvapkáme olejom, alobal zabalíme a pečieme v rúre vyhriatej na 200°C cca 25 minút. Potom alobal odkryjeme a pečieme ešte 10 minút do zlatista.

Zdroj fotky TV JOJ

Zemiaky:

Batáty a zemiaky očistíme a nastrúhame najemno. V hrnci speníme maslo, pridáme batáty, zemiaky, soľ a korenie. Podlejeme vodou a podusíme asi 20 minút pri občasnom podlievaní vodou alebo vývarom. Nakoniec rozmixujeme na hustú kašu a primiešame maslo a smotanu.

Na oleji speníme nadrobno nakrájanú cibuľu, ďalej pridáme hubové korenie, šampiňóny a restujeme.Trochu podlejeme vývarom alebo vodou a varíme do mäkka. V smotane rozmiešame hladkú múku a za stáleho miešania pridáme do hrnca. Podľa chuti osolíme, okoreníme čerstvo namletým korením a môžeme servírovať. Posypeme petržlenovou vňaťkou.

Slobodne a bez záväzkov

Sledujte svoje obľúbené relácie naživo ale aj v predstihu

Prehrať