Dezert: Cukor na dvakrát

Dezert: Cukor na dvakrát

Pripravte si u vás doma recept z Bez servítky!

Potrebujeme:

maslové sušienky

maslo

jemný tvaroh

kyslá smotana 

mascarpone

práškový cukor

vajce

vanilkový extrakt

lieskovo-orieškový krém

biela čokoláda

šľahačková smotana

Zdroj fotky TV JOJ

Postup:

Korpus:

Maslové sušienky rozmixujeme v sekáčiku na jemno a pridáme roztopené maslo. Vzniknutú hmotu rovnomerne utlačíme na dno tortovej formy s priemerom 24 cm. Na dno formy (iba na dno) si vložíme papier na pečenie.

Plnka:

Do väčšej misy dáme všetky suroviny na plnku a vymiešame ich ručným mixérom do hladka. Hotovú zmes rovnomerne nanesieme na pripravený korpus. Pečieme v predhriatej rúre pri teplote 150–160 °C približne 35 minút. Počas pečenia cheesecake sledujeme – keď okraje chytia zlatistú farbu, je hotový.

Po upečení necháme cheesecake asi hodinu vychladnúť v pootvorenej rúre, aby nepraskol. Potom ho vyberieme a necháme ďalej chladnúť pri izbovej teplote. Medzitým si pripravíme ganache.

Ganache:

Smotanu ohrejeme na miernom ohni, pridáme bielu čokoládu a miešame, kým sa čokoláda úplne nerozpustí. Ganache rovnomerne nalejeme na vychladnutý cheesecake a niekoľkokrát udrieme formou o pracovnú dosku, aby sa uvoľnili vzduchové bubliny.

Cheesecake vložíme do chladničky a necháme stuhnúť aspoň niekoľko hodín, ideálne cez noc. Po stuhnutí ozdobíme mliečnou čokoládou a kúskami čokolády. 

Slobodne a bez záväzkov

Sledujte svoje obľúbené relácie naživo ale aj v predstihu

Prehrať