Hlavné jedlo: Suchá panvica

Hlavné jedlo: Suchá panvica

Pripravte si u vás doma recept z Bez servítky!

Potrebujeme:

kačacie prsia

červená kapusta zaváraná

kačacia masť

bobkový list

soľ, korenie

cukor

zemiaky

múka polohrubá

cibuľa

Zdroj fotky TV JOJ

Postup:

Kapusta: 

Červenú kapustu robím zaváranú, už hotovú – kúpenú. Do hrnca dáme kačaciu masť (asi 2 polievkové lyžice) a počkáme, kým sa nezohreje. Následne pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu. Keď je cibuľa krásne zlatistá, pridáme červenú kapustu, trochu hnedého cukru, bobkový list a čierne korenie. Všetko dobre premiešame, kým sa cukor neroztopí. Potom podlejeme trochou vody a dusíme, kým kapusta nezmäkne (približne 5 minút).

Lokše:

Medzitým si môžeme pripraviť lokše. Uvarené zemiaky ošúpeme a popučíme. Dáme ich na pomúčenú dosku, pridáme múku a soľ, a vypracujeme cesto. Z cesta vytvarujeme šúľok (valček), ktorý nakrájame na menšie kúsky. Každý kúsok vyvaľkáme do tvaru tenkého kruhu. Lokše popicháme vidličkou a pečieme nasucho na panvici z oboch strán. Počas pečenia môže na panvici ostať trocha múky, ktorú treba priebežne odstraňovať (napr. papierovou servítkou), aby sa lokše nepripaľovali. Hotové lokše potrieme kačacou masťou.

Mäso:

Kačacie prsia umyjeme pod studenou vodou a dôkladne osušíme. Na strane s kožou ich jemne narežeme do kríža, osolíme a okoreníme. Na rozpálenú panvicu dáme trochu kačacej masti, a keď sa roztopí, pridáme kačacie prsia kožou nadol. Pečieme približne 3–4 minúty, kým nie je koža pekne zlatistá. Potom ich otočíme na druhú stranu (do mäsa nepicháme vidličkou!) a z tejto strany tiež osolíme a okoreníme. Pečieme ešte asi 1,5 minúty. Nakoniec prsia preložíme na plech a vložíme do predhriatej rúry na 180 °C, kde ich dopečieme približne 6 minút.

Slobodne a bez záväzkov

Sledujte svoje obľúbené relácie naživo ale aj v predstihu

Prehrať