Polievka: Pozor, odlietame z hrnca!

Polievka: Pozor, odlietame z hrnca!

Pripravte si u vás doma recept z Bez servítky!

Potrebujeme:

kuracie stehno 2 ks

kuracie krídla 2 ks

kuracie chrbty 1 ks

cibuľa 2 ks

mrkva 1 ks

petržlen 1/4 ks

menší zeler 3 hrste

petržlenová vňať 2 ks

bobkový list 5 ks

nové korenie (guličky) 5 ks

čierne korenie (guličky)  5 ks

soľ 2 KL

Zdroj fotky TV JOJ

Postup:

Do veľkého hrnca vložíme kuracie mäso: stehná, krídla i trupy. Potom si očistíme zeleninu: mrkvu, zeler aj petržlen a pokrájam ich na väčšie kúsky. Jediné čo nešúpem (len opláchnem pod vodou) je cibuľa. Do hrnca ešte pridávam aj stonky z petržlenovej vňate. Potom nasledujú koreniny: celé nové a čierne korenie, bobkový list a soľ. Na päťlitrový hrniec mám odskúšané dve lyžičky morskej soli.

Hrniec dolejeme studenou vodou, postavíme na šporák a privedieme takmer  varu. Vývar sa nesmie variť, len zľahka vyvárať. Takže tesne pred tým, ako začne bublať, plameň stiahnem a polievku nechám ťahať zhruba 90 minút.

Slobodne a bez záväzkov

Sledujte svoje obľúbené relácie naživo ale aj v predstihu

Prehrať