Dezert: Krupicová kaša s rebarborou a jahodami

Dezert: Krupicová kaša s rebarborou a jahodami

Pripravte si u vás doma recept z Bez servítky!

Suroviny:

Krupicová espuma: 

· Mlieko – 1,5 l

· Detská krupica – 120 g

· Vanilkový cukor – 20 g

· Med – 40 g

· Soľ

Rebarborovo-jahodové coulis: 

· Rebarbora – 350 g

· Jahody – 500 g

· Kryštálový cukor – 250 g

Vanilková mrvenica:

· Hladká múka – 100 g

· Kryštálový cukor – 60 g

· Vanilkový cukor – 7 g

· Maslo – 60 g

Bez servítky

Bez servítky

Zdroj fotky TV JOJ

Postup:

Vanilková mrvenica: 

Všetky suroviny spojíme rukami do sypkej mrveničky.Dáme ju zachladiť (cca 15–20 minút do chladničky).Nastrúhame na plech vystlaný papierom a pečieme pri 180 °C približne 10 minút dozlatista. Necháme vychladnúť a rozdrvíme na chrumkavú posýpku.

Krupicová espuma:

Mlieko zohrejeme na 90 °C. Pridáme krupicu, vanilkový cukor, med a štipku soli.Miešame, kým zmes nezhustne ako klasická krupicová kaša.Hotovú zmes nalejeme do sifónovej fľaše na šľahačku, natlakujeme dvomi bombičkami a uchovávame teplé alebo vo vodnom kúpeli pred servírovaním.

Rebarborovo-jahodové coulis:

Ovocie nakrájame a zasypeme cukrom.Dusíme na miernom ohni, kým ovocie zmäkne a pustí šťavu. Rozmixujeme dohladka a môžeme prepasírovať cez sitko pre jemnejšiu konzistenciu.Podávame vychladené. Na dno taniera alebo pohára nalejeme rebarborovo-jahodové coulis. Na to nastriekame krupicovú espumu zo sifónu. Na vrch nasypeme chrumkavú vanilkovú mrvenicu. Ozdobovať budem jahodovým meringom.

Slobodne a bez záväzkov

Sledujte svoje obľúbené relácie naživo ale aj v predstihu

Prehrať