-
06.06.2025 - 18:45
- ·
- Autor redakcia/AB
Dezert: Krupicová kaša s rebarborou a jahodami
Pripravte si u vás doma recept z Bez servítky!
Suroviny:
Krupicová espuma:
· Mlieko – 1,5 l
· Detská krupica – 120 g
· Vanilkový cukor – 20 g
· Med – 40 g
· Soľ
Rebarborovo-jahodové coulis:
· Rebarbora – 350 g
· Jahody – 500 g
· Kryštálový cukor – 250 g
Vanilková mrvenica:
· Hladká múka – 100 g
· Kryštálový cukor – 60 g
· Vanilkový cukor – 7 g
· Maslo – 60 g
Bez servítky
Zdroj fotky TV JOJ
Postup:
Vanilková mrvenica:
Všetky suroviny spojíme rukami do sypkej mrveničky.Dáme ju zachladiť (cca 15–20 minút do chladničky).Nastrúhame na plech vystlaný papierom a pečieme pri 180 °C približne 10 minút dozlatista. Necháme vychladnúť a rozdrvíme na chrumkavú posýpku.
Krupicová espuma:
Mlieko zohrejeme na 90 °C. Pridáme krupicu, vanilkový cukor, med a štipku soli.Miešame, kým zmes nezhustne ako klasická krupicová kaša.Hotovú zmes nalejeme do sifónovej fľaše na šľahačku, natlakujeme dvomi bombičkami a uchovávame teplé alebo vo vodnom kúpeli pred servírovaním.
Rebarborovo-jahodové coulis:
Ovocie nakrájame a zasypeme cukrom.Dusíme na miernom ohni, kým ovocie zmäkne a pustí šťavu. Rozmixujeme dohladka a môžeme prepasírovať cez sitko pre jemnejšiu konzistenciu.Podávame vychladené. Na dno taniera alebo pohára nalejeme rebarborovo-jahodové coulis. Na to nastriekame krupicovú espumu zo sifónu. Na vrch nasypeme chrumkavú vanilkovú mrvenicu. Ozdobovať budem jahodovým meringom.
- 06.06.2025 - 18:45
- ·
- Autor redakcia/AB
- ·
- Tagy: Dezert
Bez servítky
V Bez servítky príde k NEBEZPEČNEJ situácii: MOJSEJOVÁ utiekla z Kristíninho programu v aute!
Pistáciové tiramisu
Bravčové karé s provensálskou zeleninou a plneným zemiakom
Talianske sushi
Influencerka Angelika NEZVLÁDLA v Bez servítky stres: Závan ALKOHOLU a MRMLANIE!
Šunkové rolky plnené chrenom
Tvarohové guľky na jahodovom rozvare
Sviečková na smotane s brusnicami a šľahačkou príloha karlovarsky knedlik