-
05.06.2025 - 18:45
- ·
- Autor redakcia/AB
Dezert: Rebarborový tvaroh
Pripravte si u vás doma recept z Bez servítky!
Suroviny:
Rebarbora
Citrónová tráva
Limetkové listy
Cukor kryštálový
Limetka
Tvaroh
Smotana 30%
Javorový sirup
Tonka fazuľa
Pekanové orechy
Maslo
Muka hladká
Filo cesto
Pomaranč
Cukor práškový
Lyofilizované ovocie
Bez servítky
Zdroj fotky TV JOJ
Postup:
Rebarboru si ošúpeme a nakrájame. Dáme so sáčku na sousvide, do ktorého pridáme citrónovu trávu, pomarančovú šťavu, limetkové listy, javorový sirup. Zavákujeme a dáme varit do sousvide 70 stupňov 15-20 minút. Následne si spravíme pekanový crumble. Budeme potrebovať mäkké maslo, ktoré vymiešame s múkou cukrom, a nasekanými pekanovým orechmi. Dôkladne premiešame. Rozdrvíme a dáme piecť do vyhriatej trúby na 180 stupnov cca 10-12 minút. Nasledne si spravíme tvarohovú espumu. Do mixera dáme tvaroh, cukor, smotanu a nastrúhanú fazulu tonka. Dôkladne premixujeme cca 1 minútu do hladká a prepasírujeme. Nalejeme do syfónovej fľaše. Filo cesto rozložíme na plech potrieme ghee maslom. Pocukrujeme a posypeme škoricou dáme upiecť na 180 stupňov cca 10 minút.
- 05.06.2025 - 18:45
- ·
- Autor redakcia/AB
- ·
- Tagy: Dezert
Bez servítky
V Bez servítky príde k NEBEZPEČNEJ situácii: MOJSEJOVÁ utiekla z Kristíninho programu v aute!
Pistáciové tiramisu
Bravčové karé s provensálskou zeleninou a plneným zemiakom
Talianske sushi
Influencerka Angelika NEZVLÁDLA v Bez servítky stres: Závan ALKOHOLU a MRMLANIE!
Šunkové rolky plnené chrenom
Tvarohové guľky na jahodovom rozvare
Sviečková na smotane s brusnicami a šľahačkou príloha karlovarsky knedlik