Dezert: Rebarborový tvaroh

Dezert: Rebarborový tvaroh

Pripravte si u vás doma recept z Bez servítky!

Suroviny:

Rebarbora

Citrónová tráva

Limetkové listy

Cukor kryštálový 

Limetka

Tvaroh

Smotana 30%

Javorový sirup

Tonka fazuľa

Pekanové orechy

Maslo

Muka hladká

Filo cesto

Pomaranč

Cukor práškový

Lyofilizované ovocie

Bez servítky

Bez servítky

Zdroj fotky TV JOJ

Postup:

Rebarboru si ošúpeme a nakrájame. Dáme so sáčku na sousvide, do ktorého pridáme citrónovu trávu, pomarančovú šťavu, limetkové listy, javorový sirup. Zavákujeme a dáme varit do sousvide 70 stupňov 15-20 minút. Následne si spravíme pekanový crumble. Budeme potrebovať mäkké maslo, ktoré vymiešame s múkou cukrom, a nasekanými pekanovým orechmi. Dôkladne premiešame. Rozdrvíme a dáme piecť do vyhriatej trúby na 180 stupnov cca 10-12 minút. Nasledne si spravíme tvarohovú espumu. Do mixera dáme tvaroh, cukor, smotanu a nastrúhanú fazulu tonka. Dôkladne premixujeme cca 1 minútu do hladká a prepasírujeme. Nalejeme do syfónovej fľaše. Filo cesto rozložíme na plech potrieme ghee maslom. Pocukrujeme a posypeme škoricou dáme upiecť na 180 stupňov cca 10 minút.

Slobodne a bez záväzkov

Sledujte svoje obľúbené relácie naživo ale aj v predstihu

Prehrať