Predjedlo: Špargľa

Predjedlo: Špargľa

Pripravte si u vás doma recept z Bez servítky!

Suroviny:

Špargľa

Soľ

Korenie čierne celé

Vajcia

Olej

Pecorino ovčí syr

Cukor

Biele víno

Vinný ocot

Estragón

Šalotka

Maslo

Olej medvedí cesnak

Múka hladká

Droždie

Citrón

Cibuľa chrumkavá

Rozmarín

Olivový olej

Bez servítky

Bez servítky

Zdroj fotky TV JOJ

Postup:

Chlieb:

Pripravíme si chlieb. Budeme potrebovať. Múku, droždie, cukor, soľ, olivový olej, chrumkavú cibuľu. Ako prve si urobíme rozkvas z nadrveného droždia, troškou cukru , vlažnej vody a múky. Necháme naštartovať kvasnice, pridáme zvyšné suroviny do kuchynského robota a vymiesime krásne cesto. cesto opatrne preložme na vyrastený plech s olivovým olejom a prstami do neho popicháme čo nam vytvorí pekný tvar a bubliny. Posypeme ešte čerstvým rozmarín a maldonovou soľou. Pečieme 200 stupňov

Spravíme si konfitované vajíčko. Do hlbšej nádoby ďame slnečnicový olej, cesnak a vaječné žĺtko.

Bernská omáčka:

Kým sa nám konfituje vajíčko, spravíme si bernskú omáčku. Budeme potrebovať. Cukor vodu, vinny ocot, biele víno, šalotku, cesnak, estragón a soľ. Pripravíme si rozvar, všetko dáme do hrnca a privedieme k varu. Varíme na hustejšie glazé. Keď bude rozvar hotový. Vo vedľajšej miske si vymiešame žĺtka s hotovým rozvarom a miešame na penu. Postupne primiešavame prepustené chee maslo. Spraví sa nám krásna emulzia. Hotovu omačku dochutíme podľa potreby soľou čerstvo namletým čiernym korením, nasekaným estragónom a citrónovou kôrou.

Špargľa:

Následne si spravujeme špargľu. Špargľu dôkladne očistíme. Ošúpeme od prebytočných lístkov a drevnatej stopky. A dáme blanšírovať do vriacej vody cca 30 sekúnd. Následne schladíme šokom v ľadovej vode. Uchovajú sa všetky živiny chrumkavosť šťavnatosť a chuť. Následne ju sprudka opečieme na masle cca 1-2 minúty dochutíme soľou, čiernym korením. Servírujeme so syrom pecorino, ktorý nastrúhame.

Slobodne a bez záväzkov

Sledujte svoje obľúbené relácie naživo ale aj v predstihu

Prehrať