Dezert Krém z bobkového listu

Dezert Krém z bobkového listu

Pripravte si u vás doma recept z Bez servítky!

Suroviny:

Mousse:

smotana 35 % 300 g
mlieko 60 g
cukor 45 g
žĺtok 30 g
bobkový list 10 g
želatína listová 1 kus

Rebarborovo - jahodový džem:

300 g rebarbory
100 g jahôd
20 g zázvorU
kôra z 1 citróna
50 g cukru
1 x vanilka
100 g drozdie

Churros:

250 g vody
100 g cukru
75 g masla
5 g soli
200 g hladká múka
3 vajcia
1x vanilka
olej na vyprážanie

Zdroj fotky TV JOJ

Postup:

Cukor s toastovým droždím:

Droždie nadrobíme a dáme na plech vystlaný papierom na pečenie. Pečieme pri 160 °C asi 25 minút, kým nezíska zlatohnedú farbu. Po upečení necháme vychladnúť a rozmixujeme s cukrom.

Pečená rebarbora:

Na plech s papierom na pečenie uložíme na kocky nakrájanú rebarboru, posypeme cukrom a pečieme pri 160 °C približne 12 minút.

Mousse z bobkového listu: 

Smotanu a bobkový list privedieme do varu, odstavíme a zakryté necháme lúhovať 10 minút. Potom smotanu precedíme a zmiešame so zvyšnou (neochutenou) smotanou – bez želatíny. Spolu zahrejeme na 80 °C za stáleho miešania. Pridáme namočenú želatínu a necháme vychladnúť. Pred podávaním vyšľaháme ako klasickú šľahačku.

Rebarborovo-jahodový džem: 

Rebarboru, jahody, zázvor, kôru z jedného citróna, cukor a vanilku dáme do hrnca a varíme asi 10 minút. Vanilku vyberieme a zmes necháme vychladnúť.

Churros:

V hrnci zmiešame vodu, cukor, maslo, soľ a vanilku. Privedieme do varu, následne vmiešame múku, kým sa nevytvorí kompaktné cesto. Kým je cesto ešte teplé, zašľahávame vajcia po jednom. Cesto vložíme do cukrárskeho vrecka. Olej rozohrejeme na 180 °C a churros smažíme do zlatista. Po vybratí necháme odkvapkať na papierovej utierke a ešte teplé posypeme cukrom s droždím.

Slobodne a bez záväzkov

Sledujte svoje obľúbené relácie naživo ale aj v predstihu

Prehrať