Predjedlo: Losos

Predjedlo: Losos

Pripravte si u vás doma recept z Bez servítky!

Suroviny:

Losos marinovany s 1 % soli cez noc

Limetkove dashi:

Voda 1 l
Kombu 30 g
Bonito 30 g
Vysušené huby shitake 20 g
limetka 2 x
pažítka 30 g nakrájaná nadrobno
sójová omáčka kikkoman 60 g
kukuričný škrob 20 g

Zdroj fotky TV JOJ

Postup:

Dashi:

Pridáme bonito. Celú zmes zlejeme a zahustíme kukuričným škrobom (škrob zmiešame s vodou a počas varu pridávame túto zmes, až kým nedosiahneme požadovanú konzistenciu). Dochutíme sójovou omáčkou. Pred podávaním pridáme limetovú kôru, limetovú šťavu a pažítku.

Losos:

Nasolený sa varí v olivovom oleji 10 minút (ideálne tesne pred podávaním).

Marinovaná špargľa:

Špargľu nastrúhame na dlhé tenké plátky. Pred podávaním marinujeme v olivovom oleji, citróne a soli.

Uhorka a chren:

Uhorku nastrúhame alebo nakrájame na malé kocky a osolíme. Necháme, aby soľ vytiahla vodu z uhorky, potom ju premyjeme a osušíme. Dochutíme čiernym korením, kôprom a chrenom.

Vyprážaná quinoa:

Uvarenú a dehydrovanú quinou vyprážame ako popcorn v oleji pri 200 °C. Quinoa sa vyberie na papier, aby sa odsala prebytočná mastnota, a hneď ju posolíme, aby sa soľ rozpustila.

Slobodne a bez záväzkov

Sledujte svoje obľúbené relácie naživo ale aj v predstihu

Prehrať