Predjedlo: Pstruh

Predjedlo: Pstruh

Pripravte si u vás doma recept z Bez servítky!

Suroviny:

Pstruhy
Karfiol
Arašidové maslo 
Soľ
Korenie 
Pasterizovane žĺtka 
Olej z medvedieho cesnaku 
Kaviár zo pstruha 
Hľuzovka

Zdroj fotky TV JOJ

Postup:

Pstruhy vyfiletujeme, filety upravíme do požadovaných tvarov. Zo zvyšných kostí, divokého korenia a šupiek z mrkvy a inej zeleniny pripravíme vývar. 

Karfiolové pyré:

Karfiol vložíme do mixéra spolu s arašidovým maslom. Dochutíme soľou a korením. Zo zvyšného karfiolu, ktorý len zľahka zblanšírujeme, pripravíme ružičky, ktoré potrieme maslom a spálime flambovacou pištoľou. Emulziu pripravíme zo žĺtkov, do ktorých zašľaháme olej z medvedieho cesnaku. Dochutíme soľou, cukrom a citrónom.

Omáčka:

Omáčku pripravíme zo scedeného vývaru a opraženej hladkej múky na masle. Dochutíme soľou a korením. Pred servírovaním pridáme kaviár a olej z medvedieho cesnaku.

Pstruh:

Filety pstruha opečieme na panvici kožou dole (kožu si predtým narežeme) a dochutíme soľou. Zblanšírovaný a následne spálený karfiol ozdobíme emulziou a nastrúhanou hľuzovkou.

Celé jedlo dozdobíme kôprom a kapucínkami.

Slobodne a bez záväzkov

Sledujte svoje obľúbené relácie naživo ale aj v predstihu

Prehrať